Svi žele u Anabel’s

Tekst: Tamara Ognjanović

U srcu londonske četvrti Mejfer nalazi se ekskluzivni, nesvakidašnji noćni klub –  Anabel’s.

Ovaj legendarni londonski klub nedavno je ponovo otvorio svoja vrata i time označio novo poglavlje u  uzbudljivom noćnom životu britanske prestonice.
Anabel’s ima legendarnu prošlost koja datira još od osnivanja od strane ugostitelja Marka Birlija 1963. godine. Prvobitno smešten na Berkli skveru, klub je brzo stekao reputaciju izvesnog igrališta za bogate i slavne. Uprkos mnogobrojnim promenama, uspeo je da zadrži svoju auru ekskluzivnosti privlačeći klijentelu iz celog sveta, a specifičan i detaljno propisan „dress code“ godinama provocira uvek budno oko društvenih kritičara.

Jedna od glavnih karakteristika kluba je njegov nesporni raskošni dizajn. Enterijer, koji je dizajnirao švedski arhitekta Martin Brudnizki, predstavlja harmoničan spoj klasičnog i savremenog stila. Zamršeni lusteri, plišani nameštaj i kitnjasti detalji stvaraju pomalo mističan ambijent, a raskošna, bogata bašta čini da zaboravite da se nalazite u srcu Londona.
Obilje cvetnih aranžmana pažljivo uklopljenih u enterijer pruža osećaj ušuškanosti, daleko od gradskog asfalta. Rakoš se ogleda i u spektru boja koje dominiraju u dizajnu – smaragdno zelena, senf žuta, tamno crvena. Prigušena svetla Anabel’s kluba  strogo čuvaju tajne posetilaca i gaje neophodnu primesu mistike i ekskluzivnosti mesta.

Postati član kluba nije rutinska procedura. Budući članovi prolaze kroz rigorozan proces prijavljivanja i pristanka na specifičan i jasno propisan kod oblačenja. Ekskluzivna lista klijentele uključivala je i članove kraljevske porodice predvođene princezom Dajanom, kao i članove sastava „The Rolling Stones.“

Ako budete jedan od srećnika koji će imati prilike da iskusi srž londonske avangarde, budite spremni da ostavite kod kuće sportske patike, šešire, naočare (bilo za sunce bilo dioptrijske), šorceve, rubove donjeg veša koje izviruju, sportske grudnjake. Ako želite da prođete pored vratara, na vašoj Pinterest „mood board“ listi se moraju naći elegantne košulje, sako, kravata, večernja haljina.

Anabel’s je vše od noćnog kluba – to je svojevrsni gastronomski raj. Klub ima više prostora za ručavanje, od kojih svaki nudi jedinstveno kulinarsko iskustvo. Od gurmanskih jela koje prave svetski poznati kuvari do inovativnih koktela i duge liste bezobrazno skupog šampanjca, svaki aspekt iskustva u klubu je osmišljen tako da podstakne čula. Neki od specijaliteta kuće uključuju školjke, dimljenu patku, jagnjetinu sa sosem od ruzmarina, file sa divljim pečurkama, voćni čatni sa sufleom od pistaća i sosem od vanile i limuna.

Tokom praznične sezone, enterijer kluba dobija novo ruho. Ulaz u klub uokrviruje mnoštvo raznobojnih balona, a crveno osvetljenje i ukrašene terase pozivaju na prazničnu radost. Raskoš enterijera je obogaćena svečanim dekorom koji se neprimetno integriše sa prepoznatljivim dizajnom kluba. Somot, pliš i luksuzni nameštaj  pružau ugodan ambijent, a jelke su ukrašene diskretno svetlucavim ukrasima. Kristalni lusteri su upotpunjeni novogodišnjim ukrasima, a svetlucave kugle koje vise sa plafona dopunjuju prazničnu atmosferu.  
Anabel’s, sa svojom slavnom istorijom, raskošnim dizajnom i posvećenošću ekskluzivnosti, predstavlja kulminaciju noćnog života Londona. Ukoliko se nekada nađete u prostorijama ovog zavodljivog ambijenta, obećajte nam samo jedno – podelićete vašu tajnu sa nama, nećemo nikome reći.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI