Politika privatnosti i kolačića

eleven11eleven.rs  posvećuje veliku važnost zaštiti ličnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja sa informacijama koje eleven11eleven.rs obrađuje odnosno prikuplja kad se posete naše internet stranice. Obrada ličnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade. U svakom pojedinom slučaju kada dodatno obrađujemo vaše lične podatke obavestićemo vas kako o pravnoj osnovi na kojoj u tom slučaju obrađujemo iste tako i o vaim pravima vezanim uz zaštitu ličnih podataka.

Prikupljanje i obrada ličnih podataka

Ličnim podatcima smatraju se oni podaci koji Vas identifikiju ili mogu identikovati (poput imena, pola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). eleven11eleven.rs prikuplja vaše ličnih podatke u slučaju kada ste nam ih učinili dostupnima (npr. prilikom pretplate, davanja saglasnosti) te kada je to nužno da bismo ispunili neku obavezu koja proizlazi iz važećih  propisa ili ugovora ili na temelju legitimnog interesa.

Korišćenje i otkrivanje odnosno prenos ličnih podataka

eleven11eleven.rs koristiće Vaše lične podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci, dostave opšth i individualnih ponuda te za potrebe naučnog istraživanja i primene novih tehnologija (poput strojnog učenja i umetne inteligencije) u svrhu optimizacije korisničkog iskustva i personalizacije sadržaja te s ciljem da Vam omogući pristup posebnim informacijama i za potrebe komunikacije s Vama. eleven11eleven.rs savetuje svim roditeljima i starateljima da decu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s ličnim podatcima na internetu.

Newsletter i pretplata

eleven11eleven.rs može obrađivati i vaš lični podatak kao što je e-mail adresa. Spomenuto samo ukoliko ste nam dali saglasnost za slanje newslettera. Ukoliko ste dali izričitu saglasnost elektronski bilten s komercijalnim sadržajem za oglašavanje. Podatke koje ste nam dostavili kako biste se pretplatili na Newsletter koristiće  se samo za slanje Newslettera. Ukoliko želite odustati od pretplate na Newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u Newsletteru.

U slučaju otkazivanja pretplate, lične podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestaćemo obrađivati. Moramo napomenuti kako pomenuti postupak neće utjecati na valjanost podataka koji su ranije prikupljeni na temelju dane saglasnosti.
Prikupljene podatke spremamo samo za razdoblje tijekom kojeg primate bilten i niste otkazali Vašu saglasnost za primanje Newslettera.

eleven11eleven.rs  u određenim situacijama skladno važećim propisima vezanim uz zaštitu ličnih podataka, ali i propisa koji uređuju područje elektronskih komunikacija, može obrađivati i vašu e mail adresu i na temelju legitimnog interesa.

Sigurnost

eleven11eleven.rs ulaže velike napore kako bi se osigurao sigurnost ličnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka. Napominjemo kako su Vaši podaci savesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlašćenoga pristupa i neovlašćenog izdavanja. Naši zaposleni eleven11eleven.rs obavezni su poštovati poverljivost Vaših podataka i pridržavati se opštih propisa eleven11eleven.rs. Takođe, eleven11eleven.rs koristi najsavremenije tehničke i organizacione zaštitne mere kako bi osiguralo sigurnost Vaših ličnih podataka.

Automatska obrada

Napominjemo kako se neki podatci (poput vrste internetskoga pretraživača koji koristite, broja poseta, prosečnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju automatski prilikom pristupa internet stranicama eleven11eleven.rs. Navedeni podatci se koriste u svrhu procene privlačnosti naše internet stranice. Napominjemo kako korisnik ima pravo da se na njega ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatskoj obradi, osim ako je takva odluka potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između korisnika i eleven11eleven.rs .

Šta su kolačići?

Naše internet stranice koje posećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno spremaju na vašemu hard disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje vašega računara ili drugog uređaja prilikom posjeta portalu eleven11eleven.rs. Navedeni alati mogu prikupljati i spremati tehničke podatke kao što su kolačići, no isti mogu prikupljati i lične podatke kao što je IP adresa korisnika i/ili posetioca, identifikovanog mobilnog uređaja, podatke o sadržaju i slično. Moramo samo naglasiti da određeni podatci koje mogu prikupiti kolačići pritom ne identifikuju odnosno ne mogu dovesti do identifikacije osoba odnosno vas kao našeg korisnika portala.

Na koji se način koristimo kolačićima?

Kolačići koji se spremaju služe u analitičke i statističke svrhe kao i za očekivano funkcionisanje svih podataka internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računaru korisnika ostaju spremljeni i nakon poseta te privremeni kolačići koji se spremaju samo tokom poseta stranici.

Kolačićima trećih strana eleven11eleven.rs  se koristi kako bi prikupio podatke o posećenosti i načinu upotrebe internet stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o sadržaju, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.