Smooth Operator Carlos Sainz: sinonim za veštinu, brzinu i reputaciju

Tekst: Milena Veselinović

Postoji nešto naročito magnetično u načinu na koji Carlos Sainz Jr, poznatiji kao Chili među kolegama, dominira stazama Formule 1.

On hipnotiše svojom zavodljivom brzinom i tehnikom, a pozitivnom energijom i dečjim nesputanim osmehom u stanju je svakoga preobratiti u ljubitelja automobilizma.

Deluje kao da svaki put kada sedne za volan svog monoplaza, on zapravo pristupa upravljaču svog života, vozeći se putem koji je sam izabrao već kao petogodišnji dečak igrajući se omiljenim igračkama.

Vitez Formule 1 koji vozi putem strasti

Rođen 1994. godine u Madridu, Carlos Sainz je više od običnog vozača Formule 1. On je čovek koji je neumitnu ljubav prema vožnji nasledio od oca, legendarnog vozača relija, Carlosa Sainza starijeg.
Dok je njegov otac dominirao krstareći reli stazama, mladi Sainz je pronašao svoju strast u Formuli 1. Već sa 19 godina debitovao je u takmičenju, a tokom svoje karijere je vozio za timove kao što su Toro Rosso, Renault i McLaren, pre nego što se pridružio ekipi Scuderia Ferrari, sa kojim je osvojio svoj prvi Grand Prix u Silverstoneu 2022. godine.

„Svaki put kada se ukrcam u bolid, cilj mi je da dajem sve od sebe i da se borim za svaku poziciju.“

Vrtoglava popularnost smooth operator-a

Pored činjenice da je izuzetno talentovan vozač, Sainz uživa svetsku popularnost zbog svoje harizmatičnosti, ali je i čovek mnogih interesovanja. Na Instagramu ga prati preko 8 miliona fanova, a hashtagovi #carlossainz i #carlossainzsmootheoperator imaju zajedno preko 6 milijardi pregleda. Obožava sport i trening, i kao što sam kaže: „Za mene trening nije samo žrtva, već i nešto u čemu uživam“. Osim toga, veliki je ljubitelj fudbala i navijač Real Madrida, a kada se odluči za cheat day, izbor uvek bude ukusni hamburger. I dok je njegova profesionalna karijera ispunjena brzinom i adrenalinom, Sainz takođe zna kako da se opusti i uživa u životu. Voli da kuva, a posebno se ponosi svojom autentičnom italijanskom pastom karbonara.

Ono što ga čini posebnim u svetu Formule 1 nije samo sposobnost da dominira stazama, već i njegova toplina, šarm, duhovitost u intervjuima, ležernost u nastupu i pristupačnost. Društvene mreže preplavljene su snimcima kako peva dok ujedno komunicira sa timom za vreme trke. Ovi videi će vam izmamiti osmeh na lice. 

Harizma koja prestiže 300 na sat

„Kada sam bio mlad, želeo sam da budem kao moj otac. Ali sada želim da budem Carlos Sainz, vozač Formule 1.“

Uz sve svoje postignuće i talent, možda je najveći uspeh Carlosa Sainza Jr. to što je uspeo da izgradi svoj put u svetu motosporta, a da pritom ne ostane u senci legendarnog oca. Strast prema vožnji i nepokolebljiva želja da bude najbolji, svrstavaju ga u sam vrh automobilizma. On je simbol posvećenosti, strasti i ljubavi prema sportu, a sa takvim duhom i upornošću, nema sumnje da će Carlos Sainz Jr. ostati upamćen kao jedan od najvećih.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI