Preporuke: Najbolje okoloočne kreme za muškarce

Tekst: Milena Veselinović

Možda mislite da je upotreba kreme za područje oko očiju suvišna, ali stručnjaci ipak imaju drugačije mišljenje.

Dermatolozi specijalizovani za negu i potrebe kože muškaraca, ističu važnost ovih krema u hidrataciji i zaštiti jednog od najdelikatnijih delova lica. Ove kreme ne samo da sprečavaju tamne krugove, sitne linije i znakove starenja, već su i formulacije sastojaka posebno važne zbog osetljivosti područja oko očiju.

Kako odabrati pravi proizvod?

Za muškarce, izbor prave okoloočne kreme zahteva razmatranje individualnih potreba i stanja. Sean Garrette, licencirani estetičar i skincare ambasador u Dioru, sugeriše da bi većina muškaraca imala koristi od kreme sa retinolom i vitaminom C, jer ovi sastojci štite i podstiču proizvodnju kolagena u tom području. Kremu je neophodno nanositi svako veče na čistu kožu, ali i ujutru kao deo dnevne rutine. Ključ je u istrajnosti i doslednosti.

Aktivni sastojci koji će napraviti razliku

Ako ste u potrazi za dobrim rešenjem za tamne krugove, prve borice i otečenost, ovo su neke preporuke i smernice koje će vašem pogledu vratiti mladalačku svežinu i elastičnost. Potražite hidratantnu kremu sa retinolom i vitaminom C: Kao što Sean Garrette preporučuje, ovi sastojci su ključni za stimulaciju kolagena i zaštitu delikatne kože, ali vodite računa o adekvatnoj SPF nezi. Kreme sa peptidima i antioksidansima: Peptidi podstiču obnovu ćelija i smanjuju vidljivost sitnih linija, dok antioksidansi štite od štetnih uticaja okoline. Birajte lagane, ali hranljive formule: Važno je da sastav i tekstura ne opterećuju kožu, ali da sadrže ključne negujuće sastojke za intenzivnu hidrataciju. Kreme sa SPF zaštitom: Ne zaboravite na ulogu zaštite od sunca, čak i za područje oko očiju, kako biste sprečili prevremeno starenje i foto-oštećenja. Nežne formule oftalmološki testirane: Kako ističu doktori, bitno je odabrati proizvode koji su specifično dizajnirani i testirani na sigurnost i efikasnost na području oko očiju. To su najčešće teksture koje ne zapušavaju pore, ne izazivaju iritacije i ne sadrže parfeme.

U današnje vreme kada svetlost ekrana i urbani životni stil stavljaju dodatni pritisak na naše oči, okoloočne kreme nisu samo pitanje estetike, već i zdravlja. Osim što čuvaju kožu od spoljašnjih uticaja, one su i odraz brige o sebi. Ne dozvolite da vas tabu oko muške nege spreči da pružite najbolju moguću zaštitu i negu području oko vaših očiju. Bilo da želite da umanjite vidljivost umora ili da se proaktivno borite protiv znakova starenja, prava okoloočna krema je nešto što bi trebalo da imate u svom skincare arsenalu. Opremite se znanjem, birajte pametno i gledajte svet jasnim i osveženim pogledom.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI