Ima li mesta za muškarce u beauty industriji: celebrity ličnosti koje su pokrenuli svoje brendove

Tekst: Milena Veselinović

I mada smo navikli da žene uspešno vladaju kozmetičkom industrijom, pojedini glumci, pevači i druge poznate ličnosti rešile su da nas demantuju i potvrde da itekako mogu da unesu zanimljive promene na postojeće tržište i osveže ga svojim drugačijim pristupom.

 Od Harry Styles-a preko Brad Pita, muškarci su odlučno kročili u beauty svet a mi vam predstavljamo koji su to najuspešniji brendovi kreirani od strane muškaraca.

LE DOMAINE

Brad Pitt

Ko stoji iza brenda: Brad Pitt
Zašto nam se dopada: Luksuz utemeljen na višegodišnjem istraživanju, koji obećava rezultate.
Dok Holivud veliča slavu Brad Pita i maestralne uloge koje je oživeo na malim ekranima, Brad se upušta u preduzetničke vode i zajedno sa svojim partnerima lansira premijum brend za negu kože Le Domaine. Bočice proizvoda sa zlatnim ispisima, ukrašene su poklopcima od hrasta tako da ceo vizuelni momenat kozmetičke linije izgleda luksuzno i drugačije od svega viđenog. Le Domaine ima četiri proizvoda, serum, kremu, fluid i emulziju za čišćenje, a bazira se na antioksidansima iz grožđa poreklom iz vinograda koji se nalaze u Bradovom vlasništvu.

PLEASING

Harry Styles

Ko stoji iza brenda: Harry Styles
Zašto nam se dopada: Pristupačni skincare i dekorativni proizvodi atraktivnih pakovanja.
Harry Styles je oduvek bio ličnost posebne energije i moći transformacije, a njegova kreativnost ogleda se u ekscentričnoj scenskoj garderobi, editorijalima koje radi za poznate časopise kao i luckastim nastupima sa puno improvizacija i bliskih momenata sa publikom. Trenutak kada je rešio da svoj potencijal pretoči u nešto novo ostaće u pamćenju njegovih fanova koji su ushićeno dočekali lansiranje brenda Pleasing koji obuhvata liniju garderobe, veganskih lakova za nokte kao i proizvoda za negu kože.

HUMANRACE

Pharrell Williams

Zašto nam se dopada: Iza brenda je ideja o promovisanju opšteg blagostanja i razvijanja zdravih životnih navika.
Pharrell je multitalentovani umetnik sa svojim zapaženim doprinosom u muzičkoj i modnoj industriji. U saradnji sa svojim dermatologom razvio je i skincare brend Humanrace koji za cilj ima da potpomogne postizanje dobrih rezultata i ubrza ostvarivanje ideala lepe i zdrave kože, ali i uživanja u ritualima nege i pažnje usmerene ka sebi.

BARKER WELLNESS

Travis Barker

Ko stoji iza brenda: Travis Barker
Zašto nam se dopada: Cruelty-free brend sa dragocenim CBD uljem koje ima višestruke benefite na čitav organizam.
Poznati muzičar kročio je u wellness svet, prezentujući nedavno Barker Wellness, vegansku liniju proizvoda za negu kože sa kanabisom. Kompanija je između ostalog, fokusirana na promovisanje osnaživanja pojedinaca i podsticanja brige o sebi. Misija brenda je da pruži samo najbolje, cruelty-free proizvode za negu lica i tela koji će se uklopiti u današnji brzi životni stil koji većina nas živi. Brend ima razvijenu paletu proizvoda za negu lica i tela, kao i ulja za masaže, relaksaciju i vitaminske suplemente.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI