Skincare trendovi koji će dominirati tokom 2023. godine

Tekst: Milena Veselinović

Blistavi, porcelanski ten, večita je težnja beauty entuzijasta. Uvek se oduševimo kada na nekom uočimo lepu kožu, zar ne?

Želimo je, potrebna nam je, računamo koliko sati spavanja nas deli od lepote. Živimo u vremenu kada nas sa svih strana obasipaju preporukama, naši apetiti rastu, a tržište je živa materija koja se stalno razvija. Opredelimo li se da pratimo uputstva beauty eksperata sa mreža, biće potrebno da budemo u toku sa tendencijama koje će biti aktuelne u narednom periodu.

Multitasking proizvodi

Vremena sve manje, a zahtevi sve viši? Poznati brendovi idu u korak sa potrebama tržišta i utrkuju se da u jednom proizvodu objedine i zaštititu od UV zračenja, hidrataciju i ujednačavanje tena. Imati tri u jedan, postalo je must have, a ovakve pomoćnike izuzetno cenimo u svom kozmetičkom arsenalu. Kad spojimo odabrane sastojke u jednu formulu, čuda su moguća, tvrdi dr Sam Bunting, i kaže da se sve svodi na slojevito nanošenje proizvoda koje štedi vreme.

Brzinsko preoblikovanje

U kombinaciji sa novim tehnologijama, popularni antiejdžing tretmani doživljavaju potpuni upgrade. Nova metoda podmlađivanja o kojoj ćete sve više slušati je pravi game changer. Radi se o proceduri Renuvion, koja na osnovu plazma tehnologije radi redefinisanje kontura vrata i brade. Pacijentima će se dopasti jer su prvi rezultati vidljivi već nakon sat vremena tretmana, a u narednih šest meseci proizvodnjom novog kolagena efekat je još bolji.

Holistički pristup

Nega kože kompleksan je pristup koji krije više od mackanja kremica i poštovanja rutine. Dermatolozi zarad prepisivanja terapija uzimaju u obzir kompletnu sliku, metabolizam pacijenta, analiziraju način ishrane i dnevne navike. Efikasna rutina nege prilagođava se pojedincu i njegovim specifičnim potrebama, ali u nju se implementiraju i oralni suplementi koji pojačavaju dobra dejstva kvalitetnog skincare režima. Kvalitetna nega mora pre svega da dolazi i iznutra.

Akcenat na prevenciji

Generacija Z je pametnija, oni nisu u nepresušnoj potrazi za čarobnim štapićem koji će zaustaviti starenje. Oslanjaju se na prevenciju a starosna granica za podvrgavanje estetskim tretmanima poslednjih godina znatno se spustila ispod uobičajene. Sve je veći broj pacijenata koji se sa prvim suptilnim znacima starenja upuštaju u različite kozmetičke intervencije. Ideja je da se ovim pristupom pribegava korišćenju manjih doza filera, ujedno i primeni blažih protokola na dermatološkim tretmanima.

Jačanje prirodne barijere

Više no ikad postali smo svesni važnosti očuvanja kožne barijere. Ona je garancija za svež i lep ten. Kozmetički proizvodi promovišu održavanje kožnog mikrobioma, i ne sadrže proizvode koji mu štete poput alkohola i drugih konzervanasa, tvrdi Dr Tiina Meder, dermatolog sa GetHarley klinike. Inovacije na tržištu predvode plasiranja prebiotskih formula naročito pogodnih za one koji imaju aknoznu ili reaktivnu kožu.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI