Mediteranska čarolija na tanjiru: Carpaccio restoran zbog kojeg putujemo u Zagreb

Tekst: Jovana Ristić

Nova gastronomska avantura se smeši, put nas vodi do Zagreba, direktno u gastronomsko utočište, Carpaccio restoran, koje mami posetioce svojim mirisima, ukusima i autentičnom atmosferom Mediterana.

U trenutku kada kročite u ovaj restoran, ulazite u svet vrhunske italijanske kuhinje, pažljivo osmišljene da svako jelo predstavlja poetsku posvetu italijanskoj regiji i njenim inspirativnim, sočnim, sezonskim sastojcima.

Sve je moje, tvoje

Carpaccio restoran otvoren je u decembru 2010. godine, da bi se ubrzo istakao kao prepoznatljiv lokalni restoran u Zagrebu. Podeljen je na dva dela: šarmantan unutrašnji koji podseća na prelepu italijansku tratoriju, neformalnu i nepretencioznu, a posve prijatnu, i terasu u pešačkoj zoni, ugodnu za boravak tokom cele godine. Ambijent restorana, topao, ugodan, privlačan i nenametljiv, poziva na čašu vina, ili dve, uz fantastične gastronomske delicije koje priprema šef kuhinje. Mala Italija u srcu Zagreba – ovo je vibe kojim odiše mesto.

Meni se oslanja na aktuelnu ponudu sastojaka

Hrana koju ovde možete isprobati je inspirisana sezonskim sastojcima. Predlažemo da početak putovanja započnete sa laganim obrokom od cveta tikvica punjenim mocarelom – hrskava korica i otopljeni sir su savršeni spoj. Carpaccio od tikvica sa dodatkom gorgonzole, šargarepe i rukole nudi svežinu, i novu dimenziju ukusa koji će vas osvojiti. Sa menija se još izdvajaju bogata rižota, sa škampima, paradajzom i vinom. Svaki zalogaj nova je kremasta tekstura koja čeka da je istražite. Za ljubitelje italijanske kuhinje, tu su perfektno pripremljene paste, poput spaghetti San Marzano sa svežim bosiljkom, Grana Padano sirom i maslinovim uljem. Uz vrhunsku hranu, dolaze i najkvalitetnija vina – lokalna ili italijanska zaokružiće svaku priču na tanjiru.

Restoran Carpaccio je provereno mesto fantastičnih obroka, nenadmašnih ukusa i usluge za pohvalu zbog koje vredi otputovati u obližnji Zagreb – zaključak se sam nameće, mediteranski šarm smestio se koji kilometar bliže.

Lokacija: Nikole Tesle 14, Zagreb

Foto: Instagram @carpaccio.zagreb

POVEZANE VESTI