Ljubav, set, meč – Zendaya i Challengers, film koji mnogi iščekuju

Tekst: Milena Veselinović

U aprilu nam dolazi film koji obećava da zaljulja temelje tradicionalnog shvatanja sportske drame, „Challengers“, sa Zendayom u glavnoj ulozi.

Zendaya, poznata po svojim nezaboravnim ulogama u HBO seriji „Euphoria“, „Spider-Man: No Way Home“ i „Dune“, ovoga puta ostavlja svoj pečat u svetu tenisa ekranizovanog na filmskom platnu, preuzimajući ulogu Tashi Duncan, bivše teniserke koja se sada nalazi u ulozi trenera. U centru je ljubavnog trougla koji se odigrava kako na, tako i van teniskog terena, stvarajući napetu atmosferu koja drži gledaoce na ivici sedišta.

Zendaya preuzima teren – o čemu se radi u filmu?

Film, koji nosi potpis reditelja Luce Guadagnina, poznatog po filmovima kao što su „Bones and All“ i „Call Me by Your Name“, nudi novi pogled na sportsku dramu, istražujući kompleksnost ljudskih odnosa, strasti prema sportu i onog što je potrebno da se bude pobednik. Tashi, u braku sa šampionom koji prolazi kroz seriju loših rezultata (Mike Faist), pokušava da ga izvuče iz krize zakazujući mu meč protiv njegovog bivšeg najboljeg prijatelja i njenog bivšeg dečka, Patricka (Josh O’Connor). Ova postavka otvara vrata nizu emocija, izazova i pitanja o lojalnosti, ambiciji i ljubavi. „Challengers“ je priča o životu, izborima i posledicama koje ti izbori nose sa sobom. Film se ističe ne samo zbog sjajne glumačke postave koja uključuje i Emmyjem nagrađenog Josha O’Connora iz „The Crown“ i Mikea Faista iz „West Side Story“, već i zbog jedinstvenog pristupa priči o sportu, ljubavi i prijateljstvu.

Kada možemo pogledati film?

Premijera je zakazana za 27. april 2024. godine, postavljajući „Challengers“ kao jedan od najiščekivanijih filmova godine. Sa ekskluzivnom distribucijom u bioskopima, film obećava da će biti spektakl koji ne smete propustiti. Možemo reći da nas ovaj scenario vodi preko granica sportske drame – nateraće vas da razmišljate, osećate i navijate za svoje favorite, dok istovremeno istražujete dubine ljudskih emocija i veza koje nas definišu. Sa Zendayom na čelu, ovaj film je set, ljubav i meč koji se ne propušta.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI