Uzbudljiva novost u svetu satova – Kolaboracija Audemars Piguet i Matthew Williams

Tekst: Milena Veselinović

Postoji nešto neodoljivo u spoju mode, umetnosti i nauke, stilizacije i preciznosti.

U tom kontekstu, saradnja između dizajnera Matthew Williams-a, kreativnog direktora Givenchy, i časovničarske kuće Audemars Piguet postavlja novi standard za umetničke kolaboracije u svetu luksuza. U vremenu kada brendovi traže jedinstvene načine da istaknu svoju kreativnost, ova saradnja nam donosi priču o dva sveta koji se savršeno dopunjuju.

Materijali i dizajn

François-Henry Bennahmias, izvršni direktor Audemars Piguet-a, ukazuje da kriterijumi za izbor partnera nisu ograničeni. Potrebni su izvanredna kreativnost i velika duša. S obzirom na Matthew-ovu posvećenost materijalima, naročito u okviru njegove modne kuće ALYX, jasno je zašto je ova kolaboracija prirodan korak za obe strane. Oba brenda usmerena su sa istom strašću prema inovacijama u svetu dizajna i materijala. „Razvoj je u samom srcu Audemars Pigueta i to se veoma poklapa s našom DNK“, kaže Williams.

Tehnička i estetska inovacija

Matthew Williams je uveo minimalizam u kolekciju satova, ostavivši samo suptilne kazaljke i eliminisavši sve oznake na podbrojčanicima. Tradicionalni AP-ov tapisserie dial zamenjen je vertikalnim satenskim finišem. Zlatni časovnik sa obeležjima AP-a i Alyxa predstavlja, po mnogima, krunski dragulj kolekcije. Osim toga, prvi put su oba modela, Royal Oak i Royal Oak Offshore, obučena u ovom stilu, što dodatno ističe sinergiju između dva brenda. Kolekcija je između belog i žutog zlata, kombinujući neustrašivo i nerđajući čelik.

Važnost kolaboracije

Nije prvi put da je Williams radio na redizajniranju Royal Oak modela. Naime, njegova neoficijelna verzija iz 2019. godine naišla je na oduševljenje kolekcionara i postavila temelje za ovu zvaničnu kolaboraciju. Ovaj projekat je značajan ne samo zbog estetike i inovacije koju donosi, već i zato što ojačava standarde oba brenda. „Sinergije su takve da smo jedni druge podigli na viši nivo“, ističe Bennahmias.

Hronograf budućnosti

U eri kada je luksuz više od pukog materijalnog bogatstva, saradnja između Matthew Williams-a i Audemars Piguet-a simbolizuje spoj između kreativnosti i emocije, umetnosti i tehnologije. Kroz ovu kolaboraciju obe strane su pokazale da je kombinacija nesumnjive kreativnosti i velikih ideja recept za nešto istinski lepo i autentično u svetu sofisticiranih vrednosti.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI