SUKEINA – brend o kome će se tek pričati

Tekst: Ivona Lekan

Uvek u trendu, ali nikada zatočenik istog, Sukeina osvaja smelim i preciznim krojevima, zavodljivim siluetama nalik na origami i očaravajućim ručnim vezom.

Birajući najkvalitetnije egzotične tkanine i izbegavajući konformizam pukog pravljenja odeće, Omar Salam nam kroz kolekcije koje su transcendentne, zadivljujuće detaljne i glamurozne u svojoj jednostavnosti, prenosi suštinu unutrašnje lepote i jedinstvenog duha ženstvenosti.

Suptilno misteriozna estetika

Jedinstveni vez kojim su predstavljene najrazličitije šare i oblici, na zagonetan način privlači ukazujući na Salamovu iskonsku želju za različitošću i unikatnošću. Kombinacijom ove jedinstvene tehnike i vrhunskih materijala koji neretko uključuju perje, svilenkaste rese, istaknute kragne i providne elemente, Sukeina kolekcije su jednom rečju, eterične.

Jarka svetlost koja predstavlja značenje naziva brenda, ali ujedno i imena dizajnerove majke, kao da zrači iz svakog komada, izazivajući najdublje emocije. To je, ujedno, bila i glavna misija dizajnera koji je detinjstvo proveo putujući širom Evrope i prikupljajući znanja od imena kao što su Sonia Rykiel i Christian Lacroix.

Ptica koja ne oseća potrebu da se uklopi

Inspirisan kardinalom – izuzetno malom pticom koja odbija da se stopi sa okolinom, Omar Salam nam je predstavio fascinantnu kolekciju za proleće/leto 2023. u smeloj nijansi crvene boje, ukazujući na važnost autentičnosti u vremenu kada svi liče jedni na druge. U ovoj kolekciji je vez – jedan od prepoznatljivih obeležja brenda spektakularno izveden.

Pencil i mini suknje sa impozantnim kombinacijama vezenih elemenata, resa i karnera, haljine sa upečatljivim kragnama ili pak one sa skulpturalnim detaljima, bluze ukrašene ručno vezenim cvetovima, providni topovi i cargo pantalone sa glomaznim džepovima, detalji su koji oduzimaju dah i čine ovu kolekciju elegantnim i sofisticiranim umetničkim delom.

Magične jesenje Sukeina siluete

Za razliku od tehnike veza koju smo navikli da vidimo u većini Sukeina kolekcija, Omar Salami je ovu jesen i zimu video kroz neverovatne preklope i konstrukcije koje su stvarale gotovo nadrealne siluete oko tela manekenki koje su izgledale poput onih sa skica. Raznobojni cik-cak materijali koji su se prelivali u perje i ogromni zlatni rajsferšlusi kao da su zagonetno postavljali pitanje: šta želite da pokažete, a šta da sakrijete?

U kolekciji pod nazivom „You“ na spektakularan način je izvedena konstrukcija slična origamiju – još jednom od potpisa brenda, a kroz statement i bold komade poput providnih haljina i bluza sa istaknutim kragnama i šljokicama koje su delovale kao druga koža, dočarana je moćna žena koja ostavlja snažan utisak.

I dok nestrpljivo očekujemo da vidimo šta će nam ovaj brend o kome će se tek pričati sledeće doneti, uživamo u aktuelnim komadima koje možete kupiti ovde.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI