SoviNoa Fumé Blanc Matijašević, vino koje inspiriše sva čula

Tekst: Ivona Lekan

Specijalne francuske bačve podarile su mu nežne hrastove note, najkvalitetnije šumadijsko grožđe zavodljivu voćnu slatkoću, a Matijašević vinarija osvežavajući, ali snažan karakter koji u limitiranoj seriji nudi eteričan ukus koji osvaja.

Možda vino ne ume da govori, ali zato itekako zna da prenese emocije i dočara doživljaje. Jedan gutljaj SoviNoa Fumé dovoljan je da probudi sva čula, a nepcima pruži magičnu fuziju voćnih, biljnih i mineralnih elemenata budeći najdublje osećaje slatkoće i osveženja, oplemenjenih suptilnim aromama bilja i zelenih začina.

Posebna verzija belog vina sa nežnim dodirom dima

Ukoliko ste pomislili da tajna ovog jedinstvenog vina na našim prostorima leži u pažljivom odabiru bobica belog sovinjona iz Matijašević vinograda, samo ste delimično u pravu. Ipak, ono što SoviNoa Fumé vino izdvaja od klasičnih belih vina od iste sorte, jeste to i što pored toga što provodi devet meseci u posebnim barik buradima, ono zadržava sortnu svežinu.

Tako nastaje karakterni beli sovinjon, stilski samosvojan, kompleksan i izdašan, u kome se na očaravajući način prepliću mirisi zrele nektarine i tropskog voća, finih citrusnih aroma, začinskog bilja i nežnog, zaista nežnog drveta.

Savršen balans ukusa i mirisa, donosi nam i punoću i svežinu, i mineralnost i sočnost, i zavodljivost slatkastih nota i raskoš i čvrstinu citrusa i začinske herbalnosti.

Izuzetna struktura, slojeviti aromatski spektar i postojana, kompleksna završnica SoviNoa Fumé vina koja se proizvodi u ograničenoj seriji od 2128 boca, na Decanter World Wine Awards – prestižnom takmičenju u Londonu – donela je vinariji Matijašević zlatnu medalju.

Vina jedinstvenog izraza iz srca Šumadije

Na preko 15 hektara u Orašcu, Kopljarima i Banji, prostiru se Matijašević vinogradi koji autentičnim ukusima pomeraju granice i pariraju vinima najvišeg svetskog kvaliteta. Uzgajaju Smederevku, Sauvignon blanc, Pinot Blanc, Prokupac, Merlot i Malbec, a osam od deset njihovih vina osvojilo je jednu ili više prestižnih medalja.

Iako relativno mlada, ova vinarija iz srca Šumadije vrlo brzo se izdvojila beskompromisnim kvalitetom i jasnom vizijom da Srbiji i svetu pokloni neka od najlepših vina prefinjenih, kompleksnih i uzvišenih ukusa. Pored SoviNoa Fumé Blanc, preporučujemo vam da obavezno probate i Belinu – smederevku sa novim izrazom, Čukundedu – sočan, bogat i postojan prokupac ili Tri doline  – merlo sa jasnim karakterom ukusa.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI