Ovako to rade francuskinje – najpopularnije frizure koje nas inspirišu da zavolimo svoju kosu 

Tekst: Milena Veselinović

Buntovno, romantično i sa puno volumena – upravo ovako bismo opisali trendi frizure koje nose Francuskinje ovih dana.

Kada govorimo o stilu koje će biti popularan tokom sezone, mislimo na neodoljivi ’’je ne sais quoi’’ momenat koji one poseduju, a koji nas iznova fascinira.

Šiške koje se ne zaboravljaju i duga kosa nalik Jane Birkin

Zamislite savršeni haos na glavi koji izgleda kao da je svaki pramen baš ciljano tako namešten da izgleda potpuno neuredno. Francuski shag kombinuje slojevite pramenove sa curtain šiškama koje izgledaju jednostavno, ali su izuzetno efektne. Ovo je frizura koja odiše opuštenošću ali na elegantan način. O tome svedoči i osnivačica brenda Rouje Paris, Jeanne Damas, ali i Caroline de Maigret. Duga kosa sa punim šiškama dodaje dramatiku i stvara bezvremenski izgled. Ova kombinacija je istovremeno šik i osvaja na prvi pogled, savršena za one koji žele da budu primećeni. Jane Birkin takođe ostaje večna inspiracija. Ravne, razbarušene šiške poput njenih savršeno uokviruju lice i dodaju sofisticiranost svakom izgledu. Nosite ih poput Louise Follain.

Nešto kao dopadljivi francuski bob

Ova frizura gotovo da uvek iznova živi svojih 5 minuta slave. Kratki bob koji imaju Lena Simonne i Fleur Copin je zasigurno nezaobilazni element francuskog stila. Taj zavodljivi, buntovnički izraz je takođe vrlo praktičan jer ne zahteva mnogo održavanja, ali zato privlači pažnju svojom jednostavnošću i razigranošću. Dodajte još malo mistike time što ćete krajeve pramenova obojiti svetlijom bojom.

Romantični talasi poput Brigitte Bardot

Volumen je definitivno ključna reč za 2024. godinu. Prava francuska varijacija su opuštenije kovrdže uz uvijene šiške koje nas podsećaju na popularne frizure Brigitte Bardot. Talasi i velike lokne su odraz slobodnog duha koji je krasio ovu filmsku i modnu ikonu. Nešto nalik ovome danas nosi Chloe Lecareux.  Blagi, romantični talasi mogu transformisati izgled bez potrebe za drastičnim promenama. Ta opcija idealna je za one koji žele nešto drugačije, ali nisu pristalice suviše radikalnih verzija.

Svaka od ovih frizura je unikatna na svoj način, a kroz njihovu prizmu možemo videti evoluciju stila, ali i kako određene karakteristike ostaju voljene i prepoznatljive generacijama. Upravo u tome i leži lepota francuskog šika – biti uvek aktuelan i moderan, a ipak vanvremenski.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI