Bella Hadid u parfemskoj industriji – sve što znamo o novim Orebella parfemima

Tekst: Milena Veselinović

Svet lepote dobio je nedavno svoju novu zvezdicu u vidu brenda Orebella iza kojeg stoji manekenka Bella Hadid, pravo osveženje u industriji parfema.

Ulogom koju je izgradila na modnim pistama šetajući garderobu najpoznatijih svetskih dizajnera i radeći brojne multimilionske kampanje, sada gradi svoje carstvo u parfemskom univerzumu, predstavljajući ponosno prvu liniju proizvoda pod brendom Orebella.

Karijeru modela započela je još sa 16 godina, a 2022. proglašena je za modela godine, međutim nije se zadovoljila samo uspesima na modnim pistama. Novi poduhvat u vidu beauty proizvoda i iskoraka na to tržište, rezultat je njenog sna i želje da bude promena koju želi da vidi u svetu, i izrazi svoju veliku ljubav koju oseća prema parfemima.

Inovativne formule koje ne ostavljaju ravnodušnim

Lansiranje proizvoda, koji se od pre par dana mogu naći u ULTA marketima širom Amerike, obuhvata tri parfema, Window2Soul sa cvetnim notama, Salted Muse sa drvenastom osnovom i Blooming Fire, koji predstavlja tropski miris. Posebnost ovih parfema leži u njihovoj dvofaznoj formuli koja zahteva da se parfem promućka pre prskanja na kožu, kako bi se aktivirali uljani sastojci i drugi važni ekstrakti.

Inspirisana kulturom i porodičnom tradicijom

Kada je razmišljala o brendu, Bella je bila motivisana da svoje porodično nasleđe pretoči u kreiranje formula, ali i osmišljavanje vizuelnog identiteta Orebella. Inspirisani arapskom kulturom, sva 3 parfema su unisex, i miris će na koži tokom nošenja razviti posebnu autentičnu notu svojstvenu samo vama, zahvaljujući jedinstvenom pH koji svaka koža ima. Bella ističe da je maštala o brendu dugi niz godina, a da sada ima prilike da prenese svoju viziju autentičnosti i ličnog izraza, uz poruku ’’Ako se nekome ne dopada kako mirišete, neka ide dalje’’.

Saradnja sa vrhunskim parfimerima

Bella ništa nije prepustila slučaju, već je sa timom saradnika okupila najveće stručnjake u oblasti parfemske industrije kako bi im poverila izradu proizvoda. Sarađivala je sa poznatim kućama Firmenich i Robertet, što je dovelo do kreiranja jedinstvenih mirisa. Window2Soul je parfem koji je Bella posvetila svim snažnim ženama u svojoj porodici koje su je motivisale i inspirisale tokom života. Window2Soul ima u sebi note ruže, jasmina i limuna, i savršeno je osveženje u toplijim danima. Bazu parfema čine zrna tonke, a gornje note geranijum pomešan sa nanom. Salted Muse je neočekivana kombinacija koja objedinjuje morsku so, lavandu, amber i ružičasti biber, na bazi od kedrovine i sandalovine. Inspirisan je emocijama koje nas ostavljaju bez daha baš poput beskrajnih okeanskih talasa. Blooming Fire pravi je začinski blend bergamota, kedrovine i kardamoma. U središtu parfema nalazi se cvetovi monoi i jasmin, a osnovu čini pačuli. Bella je ovaj parfem posvetila slobodi, sanjarenju i beskrajnim mogućnostima koje svako od nas ima. Svi parfemi dolaze u pakovanju koje odgovara boji i esenciji mirisa, a Bella nije isključila mogućnost da u skorije vreme radi na proširenju brenda. Cene se kreću od 35 do 100 dolara u zavisnosti od mililitraže. Svi proizvodi su clean, veganski, cruelty-free, bez alkohola, sadrže esencijalna ulja i poseduju hidrirajuća svojstva.

Kako je osvojila svetske modne piste, čini se da će pokoriti i beauty industriju, te pronaći put do srca i čula svojim posebnim pristupom u kreiranju proizvoda. Izraz individualnosti, kulture i strasti – Orebella je oda autentičnosti u jednoličnom svetu.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI