Najbolja pizza u Evropi se nalazi u Beogradu – Pietra pizza & cocktail bar

Tekst: Milena Veselinović

Od autentičnih napolitanskih pica do jedinstvenog enterijera koji odiše eklektičnim art-deco stilom, krenimo zajedno u upoznavanje svih čari koje Pietra krije.

U srcu Beograda, na samom Vračaru, u ulici Kumanovskoj 6, smeštena je zvezda gastronomske scene Beograda – sada već kultna picerija i koktel bar Pietra. Ovaj simpatični kutak koji podseća na Italiju nudi mnogo više od nego što se to čini na prvi pogled.

Eklektični ambijent sa daškom Italije

Već pri prvom koraku u Pietru, zahvaljujući njenom izuzetnom enterijeru, imate osećaj kao da ste zakoračili u maleni, ali šarmantni komad Italije. Sa samo 67 kvadrata na raspolaganju, arhitektinja Ana Nenadović koja stoji iza idejnog rešenja je majstorski iskoristila svaki centimetar prostora, stvarajući na dva nivoa atmosferu koja je istovremeno intimna i otvorena. Unutrašnjost lokala odiše klasičnim kontrastnim crno-belim tonovima, dok zidove krase elegantne lajsne i ogromno okruglo ogledalo koje vizuelno proširuje prostor. Centralni deo iznad stola ukrašen je kristalnim lusterom koji je dodatno unapredio estetiku celog lokala.

Mesto gde se fantastični ukusi susreću sa stilom

Pietra se nalazi među Top 50 Pizza mesta u Evropi, a ovde se gastronomska ponuda oslanja na višegodišnje iskustvo nagrađivanih pizza majstora. Tim čine najbolji pizzaiuolo stručnjaci sertifikovani od strane Napuljskog udruženja pizzaiuola, među kojima je i Goran Abramović, pizza majstor koji je pravljenje napolitanske pice u Srbiji podigao na viši nivo. On je na prestižnom međunarodnom takmičenju ’’Campionato Mondiale del Pizzaiuolo’’ odneo pobedu u kategoriji S.T.G. u kojoj se prave tradicionalne pice Margherita i Marinara.

Upravo ovde možete probati autentične napolitanske pice savršeno hrskavih i sočnih korica, pripremljene od premium sastojaka iz regije Kampanja, koje će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane. Aromatični bosiljak i rastopljena mocarela biće simfonija za vaša nepca, a svaki zalogaj uvešće vas u neistraženi svet zavodljivih mediteranskih ukusa. Sa ponudom od svega desetak vrsta pica, svaka od njih je priča za sebe, pravljena sa posebnom pažnjom, od klasične Margarite, do specijaliteta sa pršutom i buratom, i pice Stracciatella. Ne zaboravite na espreso – pravi italijanski, koji se savršeno slaže sa svakim zalogajem. Pietra je ujedno i koktel bar gde možete uživati u pažljivo odabranim koktelima pripremljenim od premium sastojaka. Varijante sa rumom poput Daiquiri, Jungle Bird, Old Cuban ili na bazi vodke u vidu Bloody Mary, Moscow Mule ili Viola, su apsolutni hit. A ljubitelje vina obradovaće informacija da ovde mogu probati blizu 100 različitih etiketa vina iz svih krajeva sveta, čiju kompletnu ponudu možete proveriti na linku ovde.

Pietra pizzeria & cocktail bar nije samo mesto gde ćete uživati u ukusnoj hrani, već i umetnički kutak, gde se stil i kvalitet susreću u savršenoj harmoniji. Bilo da dolazite na poslovni sastanak, opuštanje posle napornog dana ili da uživate u vikendu uz dobru muziku, ova destinacija odiše autentičnošću koja šarmira sva čula.

Foto: Pietra, Instagram

POVEZANE VESTI