Montblanc penkalo, poklon izuzetne elegancije

Tekst: Eleven eleven

Da li ste se nekada pitali šta stoji iza svakog potpisanog ugovora koji menja tokove karijera, ili koje su tajne uspeha najvećih umova našeg doba?

Možda tražite savršen način da izrazite ponos prema diplomcu, pokazujući mu da verujete u njegov put ka uspehu. Otkrivamo vam tajnu: Montblanc Meisterstück penkalo, deo tradicije, bitnih porodičnih rituala i uspeha, koje već sto godina predstavlja više od pribora za pisanje.

Stvarno ne znamo kako bi se danas ponašali da pišu za računarom u digitalnoj eri velikani poput Čarlija Čaplina ili Ane Frank, ali u njihovim rukama penkalo je postalo deo istorije, umetnosti i kulture – mnogo više od alata za prenošenje misli na papir. Sa svojim prepoznatljivim, robustnim dizajnom, telom od crnog rezina sa metalnim detaljima, i ručno brušenim zlatnim perom, ovo penkalo je transcendiralo svoju osnovnu funkciju i postalo ikoničan predmet na radnom stolu.

Koreni brenda sežu u 1906. godinu kada su Alfred Nehemias, bankar iz Hamburga, i August Eberstein, inženjer iz Berlina, rešili da promene tok istorije kreiranjem vrhunskog pribora koji će privući pažnju kvalitetom ali i prepoznatljivom estetikom. Njihov prvi model, „Rouge et Noir“, bio je samo početak. Meisterstück, rođen 1924. godine, sa 18-karatnim zlatom i rodijumskim detaljima, do danas se pažljivo sastavlja u Hamburgu, nosi prepoznatljiv logo pahulje koji simbolizuje vrh najviše planine u Francuskoj, Mont Blanc, i odražava vrhunski kvalitet i eleganciju. Moderni Meisterstück modeli dolaze u različitim oblicima koji dobro prolaze na tržištu, uključujući roler-penkala, olovke, hemijske olovke pa čak i markere za isticanje teksta, što pokazuje raznolikost ponude unutar ove kultne linije proizvoda.

Zašto je baš ovo penkalo tako posebno?

Njegov klasičan, vanvremenski dizajn sa velikim zlatnim detaljima, ne samo da pruža prijatan osećaj tokom pisanja, već i lep rezultat na papiru. Praktično je koristiti ga za vođenje beleški ali i potpisivanja jer zahvaljujući posebnom nagibu, omogućava specifičan signature izgled koji se teško može falsifikovati. Naravno, ako niste navikli da koristite ovakav tip olovke, biće vam potrebno kraće vreme da izvežbate svoje uglove i teniku. Svako Montblanc penkalo ima ugraviran broj 4810 što je visina Mont Blanc planine u metrima, simbolizujući na taj način težnju ka najvišim standardima izvrnosti i kvaliteta.

Pisanje rukom i vođenje dnevnika, pogotovo u današnjoj digitalnoj eri je retkost, ali tu na scenu stupa Montblanc Meisterstück, čuvar tradicije i autentičnog izražavanja koji može u vama probuditi duh starih vremena. Porast prodaje ovog primerka svedoči o postepenom oživljavanju trenda korišćenja naliv pera, što potvrđuje da ovaj oblik pisanja još uvek ima svoje mesto u modernom svetu. Izaberite Montblanc Meisterstück za sebe ili kao poklon dragoj osobi i postanite deo ove prestižne istorije.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI