Euforični za 3. sezonom Euforije

Tekst: Viola Vasiljević

Sirovi prikaz tinejdžerskog života, zavisnosti kao i kompleksnosti odrastanja u surovom svetu, izazvao je jake reakcije koji su TV seriju Euforija ubrzo doveli u sam vrh gledanosti.

Premijeru ovog ostvarenja ispratili smo još 2019. godine i već tada je osvojila srca publike. Nakon što se druga sezona završila 2022. godine, fanovi su jedva čekali da čuju šta će se dogoditi dalje. Otkrivamo šta možete da očekujete od predstojeće sezone ove hit serije HBO-a.

Zašto doživljavamo Euforiju na poseban način?

Osmisliti provokativnu dramu koja prati grupu tinejdžera dok se suočavaju sa svetom preplavljenim drogom, ljubavlju, krizom identiteta i traumama, nije bilo jednostavan zadatak, a upravo je ovakav scenario uneo promene u svetsku kinematografiju. Kroz oči tinejdžerke Rue koja se bori sa zavisnošću, serija prikazuje mračne i svetle trenutke tinejdžerskog života, istražujući teme mentalnog zdravlja, seksualnosti, prijateljstva ali i porodice. Sa vizuelno impresivnom estetikom i duboko emotivnim narativom, Euphoria nudi sirov i nesenzurisan pogled na složenost odrastanja u modernom svetu.

Šta možemo očekivati u predstojećoj sezoni?

Radnja trećeg serijala je još uvek misterija, ali to nije sprečilo aktuelnu glumačku ekipu da javno podeli svoja razmišljanja. Zendaya je u intervjuu za „The Hollywood Reporter“ izrazila želju da se istraže likovi i njihove promene nakon srednje škole, dok je scenarista Sam Levinson, rekao da planira da se pozabavi temom „šta znači biti pojedinac sa principima u korumpiranom svetu“ kroz lik Rue.

Ima li promena u glumačkoj postavci?

Većina glavnih glumaca će se vratiti: Zendaya (Rue), Hunter Schafer (Jules), Maude Apatow (Lexi), Sydney Sweeney (Cassie), Alexa Demie (Maddy) i Jacob Elordi (Nate), udružiće svoj glumački talenat i ovaj put. Međutim, Barbie Ferreira, koja je tumačila lik Kat Hernandez, najavila je da neće biti deo treće sezone. Ostaje nam da vidimo kako će serija obraditi preranu smrt Angus Clouda koji je igrao Fezca.

Ono što je izvesno je da će Zendaya nastaviti da glumi glavnu ulogu, ali će biti i izvršni producent treće sezone. Sa dve uzastopne Emmy nagrade za svoju ulogu Rue, ona će postati jedna od najplaćenijih glumica na TV-u, sa procenjenom zaradom od oko milion dolara po epizodi.

Kada je zakazana premijera 3. sezone?

Ovo je pitanje najčešće postavljano čelnim ljudima produkcije, no za sada je odgovor još uvek zagonetka. U ovom momentu se zna da je datum emitovanja treće sezone pomeren za 2025. godinu, usled zauzetosti tvorca serije, Sam Levinsona, ali i zbog nedavnog štrajka scenarista.

Razlog popularnosti serije Euphoria ne leži samo u njenim obrtima i zapletima, već u srcu drame – u borbi mladih ljudi da pronađu sebe, da se nose sa problemima i otkriju ljubav i prihvaćenost. Ona odražava stvarnost, emocije i sukobe viđene očima tinejdžera koji pokušavaju da se snađu u haotičnom svetu. Briljantni scenario i izvanredna gluma vode nas na putovanje u kojem saznajemo više o ljudima, željama, strahovima, nadama i njihovim snovima.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI