Dixie D’Amelio – neustrašiva modna ikona koja munjevito osvaja muzičku scenu

Tekst: Milena Veselinović

Svakodnevno svedočimo rađanju novih internet zvezda, iako je malo onih koji uspevaju da zadrže pažnju publike i transformišu popularnost u trajni uspeh.

Jedna od retkih koja je uspela da se istakne i zadrži na javnom nebu je Dixie D’Amelio, mlada muzičarka koja je, zahvaljujući TikTok platformi postala prepoznatljivo lice širom sveta.

Od videa za TikTok do svetske scene

Jednog običnog dana 2019. godine, TikTok je postao domaćin za još jedan amaterski video snimljen u neurednoj spavaćoj sobi u Norwalku, u Konektikatu. Ali ova priča nije posve obična. Bila je to Dixie D’Amelio, koja je zajedno sa mlađom sestrom Charli postala internet fenomen preko noći. Dok je Charli osvojila srca publike harizmatičnim plesom, Dixie je brzo skrenula pažnju na sebe jedinstvenim šarmom i autentičnošću, i danas ima preko 55 miliona pratilaca na ovoj društvenoj mreži.

Prema Forbsu, Charlie je 2021. godine bila najplaćenija TikTok zvezda sa zaradom od 17,5 miliona dolara, dok je Dixie zaradila 10 miliona. Ubrzo je krenula i muzičkom stazom, predstavljajući svoj prvi singl Be Happy 2020. godine, koji je postigao ogroman uspeh među mlađom publikom. Sa više od 100 miliona pregleda na YouTube-u, bilo je jasno da je Dixie osoba od talenta, spremna da osvoji svet. Među hitovima izdvajaju se još i One Whole Day, Psycho, Someone to Blame.

Put ka modnoj industriji

Osim muzike, Dixie je postala i fashion ikona među generacijom Z. Njen stil koji kombinuje ležernost svakodnevnih kombinacija sa glamurom crvenog tepiha, inspirisao je mnoge mlade devojke širom sveta. Bilo da je reč o opuštenim dnevnim outfitim-a ili svečanim večernjim haljinama, Dixie zna kako da ostavi utisak.

Ona je, međutim, više od plesačice i pevačice. Model, influenserka, i iznad svega, mlada žena koja brzo sazreva pod svetlima reflektora. Uz sestru Charli, pokrenula je liniju odeće u saradnji sa Hollisterom, ima svoju liniju obuće D’Amelio Footwear, a njihova porodična dinamika prikazana je u reality show-u „The D’Amelio Show“, koji ovih dana emituje treću sezonu.

Društveni aktivizam

Iako neretko u centru tračeva i naslovnica tabloida, Dixie je uspevala da ostane autentična i posvećena fanovima. Bez obzira na izazove, ona je odličan primer svestrane osobe koja koristi svoju platformu da bi inspirisala i pravila pozitivne promene u svetu. Hrabro govori o svojim nesigurnostima, svakodnevnim problemima i ima sposobnost da se prilagodi i raste u svetu stalnih promena, stvarajući muziku koja je postala pravi odraz njenog života.

U svetu gde su zvezde jednog dana na vrhuncu, a već sledećeg zaboravljene, Dixie D’Amelio je dokaz da prava strast, talent i posvećenost mogu da traju. Bilo da šokira svoje fanove buzz cut-om, ili deli behind the scene momente sa revija svetskih brendova na koje je pozvana, njena priča je inspiracija za sve mlade ljude koji sanjaju o velikim stvarima. Ona je dokaz da, bez obzira na prepreke, uz pravi pristup i mnogo rada snovi mogu postati stvarnost.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI