Beleške iz pozorišta – Da li je predstava ’’Laž’’ istina u koju ćemo želeti da verujemo?

Tekst: Milena Veselinović

Posle dvocifrenog broja uspešnih izvođenja ovog ostvarenja tokom prošle godine, brojnih pozitivnih kritika i ovacija publike, na scenu Beogradskog dramskog pozorišta vraća se uzbudljiva, intrigantna, životna priča oslikana u predstavi ’’Laž’’.

Pod režiserskim vođstvom Nikole Ljuce, a prema tekstu Florijana Zelera, glavne uloge dodeljene su talentovanom i uigranom četvercu koji čine Miloš Biković, Tamara Krcunović, Jelisaveta Teodosić i Miodrag Radonjić. Kroz složene odnose, komične situacije i duboke emocionalne sukobe, ova predstava nas vodi na putovanje kroz ljudsku dušu, otkrivajući slojeve istine i iluzije koji nas okružuju.

Umetnost neistine koja nas privlači da joj poverujemo

Priča prikazuje dva bračna para koji se tokom jedne večere suočavaju sa sopstvenim emocijama, lažima i prevarama, prepuštajući se spontano igranju igara, ali i strahovima koji prožimaju. Dramski tekst ispunjen je obrtima, prikrivenim namerama i neće vas ostaviti ravnodušnim. Svaka replika, svaki gest, svaki trenutak ove predstave je pažljivo osmišljen da nas zaintrigira i preispita našu percepciju stvarnosti. Kome danas možemo verovati? Da li u određene odnose ulazimo iz ljubavi ili drugih motiva? Gde su granice naših moći? Dok se glumci suočavaju sa svojim likovima, publika će biti uvučena u vrtlog emocija i neočekivanih obrta koji će ih držati u iščekivanju. Likovi su istovremeno zabavni i duboko emotivni. Glumačka interpretacija ovog kompleksnog teksta će vas ostaviti bez daha, terajući vas da se zapitate o prirodi istine i laži u sopstvenim životima.

Govorimo li uvek istinu sebi i najbližima u svojoj okolini? Da li to činimo jer ih želimo zaštititi ili možda samo želimo da sačuvamo sebe? Ideja reditelja je da napravi predstavu koja će živeti u trenutku, koja govori o savremenom životu i kao takvim ga i prikazuje u svim njegovim nesavršenostima i sivim fazama.

U intenzivnom preplitanju ljudskih emocija i skrivenih istina, predstava „Laž“ ne samo da osvetljava tamne uglove naših odnosa, već i postavlja pitanja o samoj prirodi istine i izgovorenih laži. Kroz dinamičnu dramu i pohvalnu glumačku interpretaciju, ova predstava nas vodi na putovanje kroz lavirint misli i osećanja, pozivajući nas da se suočimo sa suštinskim pitanjem – koliko smo spremni da se suočimo sa istinom, čak i ako je bolna? Predstavu ’’Laž’’ možete odgledati na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, a karte možete kupiti ovde.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI