BEEFBAR – gastronomski raj u srcu Milana

Tekst: Ivona Lekan

Petsto godina stara kapela postala je ekstravagantni gastronomski raj koji sofisticiranim milanskim stilom i nestvarnim specijalitetima budi najluđe hedonističke fantazije.

Od trenutka kada kročite u velelepno istorijsko zdanje sa dramatično zasvođenim naosom, osetićete kao da ste se transportovali na mesto koje priziva prošlost, sadašnjost i budućnost sa neponovljivom senzualnošću i opuštenom prirodom italijanskog duha.

Spoj milanskog stila iz 40-ih i 60-ih i modernih elemenata koji zrače bezvremenskom elegancijom i lepotom luksuznih materijala, samo su delić jedinstvenog iskustva koje ćete doživeti ukoliko posetite Beefbar – autentično mesto sa jedinstvenim internacionalnim menijem i odvažnim mind-blowing enterijerom.

Glamurozni biftek posle koga više ništa nije isto

Kada probate komad najkvalitetnije govedine spremljene po posebnom receptu Beefbar koncepta rođenog 2005. godine u Monte Karlu, vrlo je verovatno da će svako sećanje o do tada najboljem bifteku pasti u zaborav. Specijalizovan za visokokvalitetna jela od najboljih komada govedine, ovaj restoran će vas povesti na čulno putovanje kroz sočnu rapsodiju ukusa nakon kojeg, za vaše nepce, više ništa neće biti isto.

Kosmopolitski meni pažljivo sastavljen od osnivača Riccardo Giraudi-a i glavnog šefa kuhinje Thierry Paludetto-a, zanimljiva je fuzija street food i fine dining-a, sa interesantnim jelima iz Kine, Francuske, Argentine i Japana, ali i tradicionalnim italijanskim specijalitetima. Croque Sando sa goveđom šunkom i Miso black beef se ne propuštaju, kao ni jela inspirisana lokalnim duhom poput Nikkei Milanese rižota i Carbonara of Kobe beef.  

Harmoničan spoj tradicije i urbanog okruženja 

Humbert & Poyet je duo zaslužan za raskošan, ali u isto vreme veoma topao i prijatan ambijent novog milanskog gastronomskog dragulja. Želeći da odaju počast milanskom umeću, koristili su lokalno proizvedene materijale uključujući mermer, terrazzo podove i drvenariju poreklom iz Milana i obližnjeg Bergama. Inherentnost i lepota originalnog prostora očuvana je pažljivim odabirom detalja, ali i spajanjem restorana, bara i kuhinje.

To je ujedno doprinelo i prijatnom ambijentu i opuštenoj atmosferi koja podstiče na razgovor, smeh i relaksirano uživanje u nestvarnoj hrani. Nijanse zelene, crne, bele i bordo na magičan način se prepliću i ponavljaju kroz bar i restoran, suptilno dodirujući zakrivljene zelene kauče, ručno rađene bordo pločice i mermer od oniksa koji oblaže posebne vitrine za meso.

U suprotnosti sa strogom završnom obradom visokog zasvođenog plafona, donji deo prostorije obavijen je oplatom od oraha, koju su Humbert & Poyet izabrali u čast „estetičkih kodeksa milanskih kafea“. Zanimljiva umetnička dela, raskošni zeleni somot, autentičan terrazzo i tamnocrvene zellige pločice, živopisni su detalji jedinstvenog prostora koje je ušlo u uži izbor u kategoriji enterijera restorana i barova ovogodišnjih Dezeen nagrada.

A, za kraj…

Naravno, nezaobilazni gelato, sufle od 70% kakaoa serviran u zanimljivoj bakarnoj tepsiji ili tradicionalne Mille crepes – za šta god da se odlučite, sigurni smo da nećete pogrešiti. Pored ukusnih i šarmantno dekorisanih poslastica, tu je i zavidna selekcija najfinijih italijanskih i francuskih vina i šampanjaca, kao i onih iz Španije, Australije i Novog Zelanda. A, kada padne noć, DJ je zadužen za energičnu i živahnu atmosferu koja vrlo brzo ovlada prostorom.

Sve u svemu, bez obzira da li ste raspoloženi za glamurozni odrezak, upoznavanje milanske modne elite ili jednostavno tražite noćni izlazak sa prijateljima uz ležernije zalogaje, Beefbar Milano je pravo mesto za vas.

Više o meniju i rezervacijama možete saznati ovde.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI