11:11 izbor – 5 youtube kanala uz koje ćete zavoleti kuvanje

Tekst: eleven eleven

U današnjoj užurbanoj Instagram, TikTok i Youtube eri, kulinarsko umeće vrhunskih stručnjaka na svega je par klikova od nas.

Međutim, ovaj online svet ne krije samo obučene kuvare koji nesebično dele svoje tajne sa nama, već i dobar deo people next door koji sa posebnom pažnjom smišljaju neobične recepte koji inspirišu milione pratilaca širom sveta.

Bilo da vam je potrebna inspiracija za novi obrok koji planirate za kućnu večeru za prijatelje, ili samo želite da dobijete novu ideju za brz i lagan doručak, predlažemo vam sledeće kanale koji će vas povesti na kratka gastronomska putovanja.

You Suck at Cooking

Neka vas naziv ovog kanala ne demorališe jer on krije pravo bogatstvo duhovitih tips & tricks kao i zanimljivih recepata predstavljenih na humorističan način uz dovitljive upadice. Kanal ima preko 3 miliona pratilaca, a postoji i verzija knjige koja je dostupna na ovom linku. Svi recepti nalaze se na youtube profilu.

Peaceful Cuisine

Da li ste spremni za zen kulinarski doživljaj uz umirujuću muziku gde je svaki props na svom mestu, hrana izgleda preukusno, a recepti su kreativni i prilagođeni veganima? Sve to pronaći ćete u specifičnom opuštajućem, ASMR youtube kulinarskom kanalu koji je kreirao Ryoya Takashima sa ciljem da kroz umetničke videe, prezentuje svoju viziju mira i života kao i filantropski pristup koji neguje. Hleb od pirinča, udon nudle, ali svi drugi ukusni, veganski recepti koje Ryoya priprema dostupni su ovde.

Tasty

Ako ste ljubitelji dobre hrane ali između svakodnevnih aktivnosti nemate previše vremena na raspolaganju za kuvanje, ovaj kanal u okviru buzzfeed je za vas. Idealan opseg interesantnih, ukusnih recepata, poslastica, pasti i pica koje se brzo pripremaju nalaze se na kanalu Tasty koji ima preko 20 miliona pretplatnika. Mango frape deluje kao savršena osvežavajuća poslastica za ove vrele letnje dane. Njihov youtube kanal posetite na ovom linku.

Binging With Babish

Babish kulinarski univerzum predstavlja fantastičan koncept kuvanja i rekreiranja recepata koje smo videli u popularnim filmovima, serijama i crtaćima ali uz kreativni twist glavnog kuvara. Između ostalog, na ovom kanalu otkrićete kako bi u stvarnosti izgledala hrana koju smo viđali u serijama, poput nikad pripremljene Looney torte u seriji Succession, čuvenih burgera iz crtanog filma Sunđer Bob, čizburgera iz filma The Menu. Preostale zanimljive recepte istražite na sajtu ovde.

Bon Appétit

Šarolik i izuzetno edukativan kanal sa interesantnim kulinarskim epizodama koji objedinjuje pravu gurmansku pustolovinu na koju nas vode profesionalni kuvari ali i poznate ličnosti, sa korisnim trikovima i savetima stručnjaka. Na njihovom sajtu ovde možete pronaći ideje za pripremu koktela, dezerata, različitih vrsta mesa, soseva, ali i preporuke restorana i mnoge druge zanimljive tekstove koji istražuju gastronomski svet i hedonizam koji se leži u svakom zalogaju.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI