11:11 degustaciona avantura: upoznajte Jet Set, novi koktel teatar u gradu

Tekst: Milena Veselinović

Nedavno smo vam predstavili OVO Bistro koncept kao mesto nezaboravnih ukusa i prostor namenjen gastronomskom hedonizmu, a tokom prošle nedelje ovaj je projekat doživeo svoju ekstenziju u vidu kluba Jet Set.

On je svoja vrata otvorio na istoj adresi na kojoj je pre 50 godina bila kultna gradska diskoteka.

Beogradsko putovanje kroz vreme i ukuse

Kada kročite u Svetogorsku ulicu, možda nećete odmah primetiti novu zvezdu beogradske noćne scene, ali jedan zanimljiv prostor odiše povratkom u prošlost, dok vas u isto vreme poziva da otkrijete nešto potpuno novo. Iako je postojala samo oko godinu dana, nekadašnja ’’Diskoteka kod Laze’’, otvorena pre oko pola veka, bila je kultno beogradsko mesto okupljanja mnogih slavnih ličnosti među kojima glumaca Milene Dravić i Dragana Nikolića, rediteljke Mire Trailović, slikara Ivana Tabakovića, ali i poznatih svetskih zvezda poput Alena Delona, Pako Rabana, Omara Šarifa.

Dobro poznata dizajnerska ekipa

Baš kao i kod OVO Bistro koncepta iza kojeg stoji Static Aesthetic studio, i u projektovanje Jet Set enterijera učestvovao je isti tim kreativaca. Dobre ideje i fantastičnu realizaciju ne treba menjati! Kroz vrata ovog bara, ulazite u svet burnih dvadesetih godina prošlog veka u Parizu, koje su poslužile kao inspiracija za prvu sezonu. Okruženi ste duhom Koko Šanel, Igora Stravinskog, Anrija Tuluz-Lotreka i mnogih drugih.

Šta poručiti u klubu?

Svaki koktel na meniju je inspirisan ovim ikonama, a majstorski pečat šefa barmena, Evgenija Kljimenka, garancija je da će svaki gutljaj biti avantura za sebe. Osmišljeno je 11 autentičnih koktela (svaki po ceni od 1.111 dinara). Preporučujemo osvežavajući Water Lilly, koji čine džin natopljen jagodama, paradajz-lajm i pena od bosiljka, ili Mouling Rouge od votke natopljene kokosom sa marakujom i sorbeom od maline. Osim ovih autentičnih koktela, posetioci će moći da isprobaju i klasične ukuse poput Corpse reviver i Last Word, kao i srpski džin, vina, piva i druga žestoka pića.

A kada vam zatreba nešto za grickanje, meni bara nudi razna sofisticirana jela koja će zadovoljiti i najizbirljivije gurmane. Šef kuhinje Andrej Balahnov osmislio je poseban meni sa kojeg izdvajamo seviče od dorade sa marakujom (1444 dinara), pečurke sa spanaćem i vakame algama (1111 dinara), tartar od govedine sa pikantnom paradajz penom (1444 dinara), krokete od mladog srpskog sira sa džemom od kupina (777 dinara), goveđa rebarca sa čipsom od batata (1444 dinara),.

Zamislite sebe kako prolazite pored fontane Negroni, dok vas zvuci džeza pozivaju u teatar sa raskošnim šankom, gde svaki koktel postaje performans. Da, to je Jet Set, mesto gde ćemo koktel doživeti kao umetničko delo, a svaki gutljaj postaće deo teatra ukusa.

Jet Set bar je sinonim za dobar provod – ovo je pozorište, galerija, muzički klub i kulinarski raj, sve u jednom. Ovo je mesto za opuštanje i uživanje u dobrom društvu koje će vam omogućiti da doživite Beograd na potpuno nov način i pridružite se onima koji već znaju da je Jet Set nezaobilazna stanica u srcu grada.

Foto: Jet Set Belgrade, Instagram

POVEZANE VESTI