Zdravlje na dohvat ruke – Zašto svi nose Oura prsten?

Tekst: Danka Grubačić

Od princa Harija, preko Gvinet Paltrou, Kim Kardašijan, sve do Dženifer Aniston i Vil Smita, ove poznate ličnosti imaju nešto zajedničko – Oura prsten zdravlja.

Simbol modernog života, idealna zamena za pametni sat, kompaktnog dizajna i sa brojnim prednostima, ovaj proizvod brzo se izdvojio na listama top gedžeta protekle godine. Otkrivamo sve o njemu.

Inovacija koja menja način na koji gledamo na zdravlje

Briga o sopstvenom blagostanju postala je imperativ, a tehnologija nam nudi nove, sofisticirane načine da ostanemo u toku sa svojim telom i njegovim potrebama. Među inovacijama koje izdvajaju iz mase, posebno mesto zauzima Oura prsten – elegantan dodatak koji se savršeno uklapa u rastuću kolekciju nakita, ali čije prednosti daleko nadilaze estetiku.

Zašto je Oura prsten više od modnog dodatka i koje parametre očitava?

Ovaj minijaturni gedžet olakšava praćenje svakodnevnog zdravlja, od merenja aktivnosti tokom dana do analize kvaliteta sna. Ipak, ono što najviše uzbuđuje korisnike jeste nedavno predstavljena funkcija usredsređena na reproduktivno zdravlje, koja menja način praćenja menstrualnog ciklusa zauvek. Najnoviji model, Generacija 3, plod je trogodišnjeg razvoja. Iako vizuelno sličan verziji iz 2018. godine, tehnologija unutar prstena doživela je značajno unapređenje. Uz pomoć novih, moćnih crvenih i zelenih LED dioda koje rade zajedno sa postojećim infracrvenim sistemom, prsten prati sve zdravstvene podatke koji su nam postali važni poslednjih godina – od varijabilnosti srčanog ritma do potrošenih kalorija. Među integrisanim funkcijama nalaze se one za merenje otkucaja srca, brzine disanja, promene temperature tela, sleep track, opšte praćenje aktivnosti i treninga, zasićenosti krvi kiseonikom. Prema objavljenim studijama proteklih godina, dokazano je da je pouzdan gotovo poput EKG-a, a sve češća testiranja govore u prilog željama da se učinkovitost maksimalno pospeši na zadovoljstvo svih korisnika. Oura prsten kompatibilan je sa brojnim aplikacijama, među njima Apple Health, Google Fit, Natural Cycles i Health Connection.

Gucci verzija nenametljivog pratioca koji će uvek biti uz vas

Oura prsten je vodootporan do 100 metara, što znači da se može nositi prilikom pranja sudova, tuširanja, pa čak i zimskog plivanja, a možete i zaboraviti da ga imate na sebi dok ne poželite da proverite svoje statistike. Dovoljno je da ga punite na svaka četiri dana, a preporuka proizvođača je da se nosi na kažiprstu, eventualno srednjem ili domalom prstu. Budući da stalno rade na unapređenju funkcija, i svom prilagođavanju potrebama tržišta, smeli su u saradnjama, pa je tako Gucci verzija Oura prstena bila izuzetno popularna pri lansiranju. Cilj je bio da se kreira modni dodatak koji će pratiti zdravlje ali i odgovarati visokim modnim standardima.

Revolucinaran način koji je promenio ugao gledanja na zdravlje, od praćenja sna do drugih aktivnosti organizma – ovaj elegantni prsten je dokaz da velike stvari mogu doću u minijaturnom pakovanju. Novi standardi u svetu nosive tehnologije su postavljeni, stilski, sofisticirano i pametno. Cena Oura prstena u titanijumskoj varijanti kreće se od 299$ i može se poručiti na sajtu ovde.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI