Zaronite u bogatu istoriju grada Oslo – Vestkantbadet wellness iskustvo

Tekst: Milena Veselinović

Zamislite da na trenutak uronite u magiju prošlih vremena, gde svaki kutak odiše tradicijom i luksuzom art deco stila, dok vas savremeni wellness tretmani mame da se prepustite potpunom opuštanju.

Takvo putovanje kroz vreme nudi vam Vestkantbadet, nezaobilazni spa centar u okviru luksuznog hotela Sommerro, smeštenog u velelepnoj četvrti Frogner u Oslu.

Oaza mira koja živi na spoju prošlosti i sadašnjosti

Vestkantbadet je više od spa centra. Ovo istorijsko zdanje otvorilo je svoja vrata još 1931. godine, u sklopu Oslo Lysverker (današnji Sommerro House) koji je u to vreme bio prvi snabdevač električne energije u gradu, nudeći građanima Osla bazen i đakuzi u vreme kada to nije bilo uobičajeno u svakom domu. „Vestkantbadet je bio središnje mesto susreta za građane Osla“, objašnjava Elise Merckoll Middelthon, PR menadžer hotela Sommerro House.

Enterijer inspirisan art deco stilom

Dizajn spa centra očarava svojom autentičnošću. Originalni mozaik sa motivima plivača i foka, delo umetnika Pera Krogha, drveni ormarići za presvlačenje i pločice u boji kobalta u prostorijama za đakuzi odišu starim glamurom i čarima prošlih vremena. Osećaj nostalgije pojačava ambijentalno osvetljenje koje obasjava prostor, uvodeći goste u svet neprikosnovene relaksacije.

Ponuda wellness centra

Vestkantbadet nije samo mesto predviđeno za vaše ultimativno opuštanje. Ovde se neguje filozofija ravnoteže između sna, rada i rekreacije, poznata kao pravilo osam sati. Na raspolaganju su vam infracrvena sauna, masaže, tretmani lica, bazen sa hladnom vodom, fitnes centar, kao i posebna kozmetika dostupna isključivo u ovom kompleksu. „Ovo je mesto gde se dešava rekreacija – u našoj teretani pripremate se za izazove koji vas čekaju predstojeće nedelje, dok naš wellness odsek pomaže da se opustite i brinete o svom telu i duši“, kaže Merckoll Middelthon.

Za one željne dodatne nege, Vestkantbadet nudi razne usluge koje izvode stručnjaci za wellness. Nezaobilazni protokol koji preporučujemo da isprobate je Red Carpet Treatment, koji se zasniva na upotrebi proizvoda kultnog brenda Dr. Dennis Gross. Ako ste spremni za nešto izazovnije, preporučujemo Wim Hof metodu, kombinaciju disanja, mentalnog treninga i izlaganja hladnoći – ovo je prava avantura za dušu i telo.

 

U Vestkantbadetu, svaki trenutak je poziv na putovanje kroz vreme, gde se tradicija i savremeni luksuz savršeno stapaju. Ako želite da doživite čaroliju Osla iz prošlih vremena, a pritom se prepustite vrhunskim wellness tretmanima, ovo je pravo mesto za vas.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI