Umetnost tetovaže – Dr.Woo

Tekst: Milena Veselinović

Sa preko 1.7 miliona pratilaca na Instagramu, listom čekanja za koju se spekuliše da traje i do dve godine, Dr.Woo je jedan od najtraženijih tattoo artista na svetu koji uživa status kultnog umetnika u svojim krugovima.

Skrolovanjem po Instagramu gde postavlja sve svoje radove, shvatamo da smo uvučeni u Dr.Woo univerzum delikatnih sličica koje ostaju zauvek na koži. Ne možemo baš lako odabrati favorita. Njegov prepoznatljiv stil koji odlikuju izuzetno precizne, tanke linije i hiper-realistični dizajn dinamičnog duha, traženi motivi predstavljeni crno-belim fotografijama, pozicionirali su ga u sam vrh tattoo majstora, ne samo u Los Anđelesu gde je stacioniran, već i širom sveta.

’’Svoj stil sam otkrio po sistemu pokušaja i grešaka’’, kaže Brian Woo koji se krije iza ultra popularnog aliasa doktor Woo. I mada nekima njegov uspeh može da zaliči na bajkovite uspone koji dođu preko noći, vrsni poznavaoci težine tetovažerskog posla, svesni su koliko je sati upornog rada stajalo iza Brajanovog puta do zvezda. Ujedno, posebna je odgovornost osmisliti dizajn koji će neko na svojoj koži nositi čitav život.

Njegov broj nalazi se na speed dial-u mnogih poznatih holivudskih i svetskih faca, modela, pevača, glumaca, od Majli Sajrus, preko Kare Delevingne, Emilije Klark, do Bele Hadid, Justin Bibera i Hejli čija tela krase njegova mala remek dela. Imati njegov crtež na koži postalo je svojevrsni statusni simbol urbanog holivudskog stila. Dr.Woo neguje autentičnu estetiku, elegantan pristup, tanke i nežne linije, geometrijske i suptilne detalje, kao i uočljiv realističan momenat.

Njegovo umeće i veština dolaze do izražaja u koju god sferu biznisa da kroči. Talenat Dr.Woo primećen je i od strane fashion eksperata, usled čega je imao prilike da zakorači u modnu industriju ostavljajući svoj trag na delu kolekcije Jean Paul Gaultier za jesen 2021. Pre nego što je postao svetski poznati umetnik, Woo je imao ideju o pokretanju sopstvene linije odeće, tako da je ovaj potez bio ostvarenje njegovog dečačkog sna. Sarađivao je sa japanskim brendom Sacai ali i sa H&M. 

Dr.Woo je kreativac nezaustavljivih biznis ideja koji je osmislio i svoju skincare liniju Woo Skin Essentials. Ove proizvode možete koristiti čak i ako nemate tetovaže. Izrađeni su od najkvalitetnijih sastojaka, i namenjeni brzom oporavku i nezi osetljive kože.

Ovaj vanserijski umetnik uspešno objedinjuje umetnost, modu, negu i urbani model života te u svim sferama ispoljava svoju kreativnost i dominaciju. Priznajemo, Dr.Woo nam se uvukao pod kožu.

Foto: Dr.Woo

POVEZANE VESTI