Umetnost gastronomije – Tisa New Balkan Cuisine

Tekst: Milena Veselinović

Tisa je najnovije čedo maestra kulinarstva, Vanje Puškara, u okviru koncepta New Balkan Cuisine čiji je cilj da objedini primarnu ideju očuvanja specifičnosti domaće kuhinje i savremenih balkanskih trendova degustacije hrane.

Vanja na inovativan način kroz New Balkan Cuisine predstavlja moderan koncept spajajući kulturno nasleđe i domaće sastojke pribavljene od lokalnih dobavljača, poštujući time principe održivosti i negujući tradiciju.

U jednoj od najužurbanijih ulica u Beogradu, na Zvezdari, smestio se pravi kutak za hedoniste i ljubitelje neobičnih ukusa, kao pridruženi deo već postojećim restoranima Iva i Iris, koji su od ranije deo New Balkan Cuisine. Tisa je ušuškana u prijatnom ambijentu i toploj srdačnoj atmosferi, sa vrhunskom uslugom koja je u skladu sa najvišim standardima ugostiteljstva.

Od momenta kad je otvorena, krajem septembra 2022. godine, Tisa je ugostila brojne posetioce koji se očarani kulinarskim umećima i pažljivo osmišljenim menijem, uvek rado vraćaju ovom autentičnom mestu. Restoran je podeljen na nekoliko celina, uređenih u modernom skandinavskom stilu, oslonjenim na estetiku minimalizma. Ispunjen je zelenilom i krasnom baštom koja je ugodna i za porodična ili poslovna okupljanja.

Da biste sebi obezbedili mesto u ovom gastronomskom raju, predlažemo da obavezno rezervišete sto unapred, budući da je Tisa od momenta otvaranja izuzetno posećena i voljena. Njihov á la carte koncept, upotpunjen bogatom ponudom izvrsnih vina sa Balkana, pažljivo je osmišljen i predstavlja idealan spoj umetnosti na tanjiru i bogatstva ukusa. Svi elementi marljivo su spojeni posvećenom sinergijom koju je Vanja uspešno preneo na sve segmente svog poslovanja.

Restoran obiluje maštovitom i inovativnom ponudom za vegetarijance. Za one koji vole lagani doručak tu je cicvara sa miročkim sirom i salsom od paradajza. Ako ste ljubitelj mesa, preporuka je da probate juneći rep u jagnjećoj maramici na kremu od šargarepe i ulja šljive, umešanih u penu od tikvice i kamilice. Nemojte propustiti ni zapečeni sir sa malinama, balkansku supu od luka sa pirotskim sirom kao i zapanjujuću kombinaciju celera i tartufa koja će očarati vaša nepca.

Foto: New Balkan Cuisine, OBE Studio

POVEZANE VESTI