Sofia Vergara kao Griselda – najveći ženski narko boss u istoriji

Tekst: Milena Veselinović

Okrutna, markantna, nemilosrdna – La Jefa Sofija Vergara u transformaciji godine kakvu do sad nismo imali prilike da vidimo!

Od kreatora popularne serije Narcos, dolazi nam novo ostvarenje koje je i pre emitovanja izazvalo mnogobrojne kontroverze.

Uloga koja pomera granice: Griselda, mračna strana kraljice kokaina

Kada pomislimo na Sofiju, većini je verovatno prva asocijacija simpatična, vesela, duhovita i harizmatična Glorija iz serije ’’Modern Family’’. Međutim, Vergara je odlučila da zauvek promeni ovu percepciju svojom najnovijom ulogom u Netflix seriji „Griselda“, gde se, prvi put glumeći na španskom jeziku, transformiše u nemilosrdnu Griseldu Blanko, poznatu kao Kuma kokaina, ali i Crna udovica. Ovaj dramatičan zaokret u karijeri ne samo da predstavlja Vergarinu najmračniju ulogu do sada, već i potvrđuje njen neosporni talenat da oživi složene likove. Trejler pogledajte ovde.

Od Kolumbijske šefice do ekranizovane ’’legende’’

U srcu ove priče je Griselda Blanko, ambiciozna Kolumbijka koja se uzdiže iz anonimnosti i postaje jedna od najmoćnijih figura u svetu narkotika 70-ih i 80-ih godina u Majamiju. Preobražaj Vergare u Griseldu zahtevao je sate šminkanja i transformacije, ona postaje neko potpuno drugačiji, istražujući tamne dubine lika koji je jednako opčinjavajući koliko i zastrašujući.

Pravda ili glorifikacija?

Iako se serija „Griselda“ temelji na stvarnim događajima i životu prave Griselde Blanko, Vergara i tim iza serije pažljivo balansiraju između prikazivanja Blanko kao nemilosrdne kraljice droge i istraživanja dublje priče o ženi koja je protiv svih šansi uspela da izgradi multimilijardersko carstvo u muškom svetu narkotika. Vergara naglašava da, iako Blanko nije heroina i ne treba da bude idolizovana, serija pruža uvid u stvaranje „čudovišta“, istražujući kako je siromašna i neobrazovana žena iz Kolumbije uspela da dominira u industriji koja joj nije bila domaća, kroz genijalne ali okrutne taktike.

Pravni izazovi i anticipacija publike

Premijera serije nije prošla bez kontroverzi. Sin Griselde Blanko, Majkl Korleone i njegova supruga tužili su Netflix zbog korišćenja identiteta članova porodice bez dozvole, tražeći da se blokira emitovanje serije. Ipak, interesovanje publike ne jenjava, a Sofija Vergara deli svoje uzbuđenje i ponos što je deo projekta koji izaziva snažne reakcije kod publike.

Priča o usponu i padu

Kroz ukupno šest epizoda, serija nudi uvid u složenost lika koji je uspeo da zavlada podzemljem, ali i da održava privatni život kao posvećena majka. Ova priča je istovremeno uzbudljiva, emotivna, zastrašujuća i tragična, predstavljajući Griseldu kao antiheroja koji se bori sa sopstvenim kontradikcijama.

Uloga u seriji predstavlja vrhunac karijere Sofije Vergare, nudeći publici priliku da vidi drugu stranu ove talentovane glumice. Njena sposobnost da dočara složenost i protivrečnosti lika dokazuje da je Vergara mnogo više od komičarke kakvu poznajemo – ona je umetnica sposobna da istraži i najmračnije uglove ljudske prirode. Kroz ostvarenje koje priča o moći, padu i čovečnosti koja se krije iza naslova i novinskih naslova, otkriva nam šta ovu seriju čini neizbežnom za sve ljubitelje dubokih, kompleksnih narativa.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI