Sinonim za eleganciju – Connolly England

Tekst: Eleven Eleven

Engleska sofisticiranost oduvek je bila asocijacija za savršenu skladnost, besprekoran dizajn, kvalitet materijala.

Ovde muškarci sa punim pravom nose epitet gentleman, a žene ladies. Brend Connolly idealno je mesto oblačenja za sve koji žele da postignu prefinjeni, nepretenciozni izgled dostojan divljenja.

Kompanija Connolly Leather osnovana je 1878. godine kao porodična firma za preradu kože. Sa napretkom automobilske industrije, Connolly se vrtoglavo razvijao i postao planetarno popularan dobavljač kože najvišeg kvaliteta za izradu enterijera prestižnih automobila poput Rolls-Royce, Aston Martin, Jaguar i Bentley.

Tokom 1995. godine kompanija se razvija i biva prepoznata od strane velikog broja muškaraca ne samo u svetu klasičnih automobila, već kao voljena britanska firma za izradu garderobe i aksesoara. Tako se Connolly preselio u domen ekskluzivne maloprodaje. Pod kreativnim vođstvom Isabel Ettedgui rođen je novi koncept Connolly. Danas je proizvodnja proširena i čini je veliki izbor odeće i aksesoara za muškarce i žene koje odlikuju kvalitetni materijali, pažljivo selektovane boje i ručno izrađeni detalji. Police u Connolly radnji krasi kolekcija različitih kožnih gedžeta i fine odeće, praćena trikotažom od kašmira iz Škotske.

Zašto je Connolly poseban?

Ovaj brend nudi širok izbor odeće i modnih dodataka od kože, kašmira, vune, lana i pamuka visokog kvaliteta. Modeli su posve prefinjeni, klasičnih formi sa akcentom na funkcionalnosti i prilagodljivosti, a izuzetno su popularni kod poklonika old money stila. Krojevi košulja, jakni i kaputa su pretežno ravni, besprekorni i ležerno prate liniju tela. Gotovo da nema printova, već preovlađuju jednobojni komadi u nosivim krem, sivoj, crnoj, teget boji sa pokojim smelim džemperom u crvenoj ili zelenoj nijansi.

Clifford Street, London

Od momenta kada su otvorili svoju radnju na izuzetno cenjenoj lokaciji u Londonu, Connolly se trudi da neguje profesionalni pristup i da muškoj populaciji ponudi zanimljive komade garderobe počev od košulja, majici, odela, preko džempera do jakni i kaputa. Asortiman obuhvata kombinaciju trikotaže, mekanih tkanina i kožne galanterije. Mogli bismo reći da nisu ljubitelji izrade previše primeraka ali zato svaki od njih ima neku svoju autentičnu crtu. Takođe ne možemo a da ne spomenemo i impresivnu kolekciju u čast agenta James Bond 007. Jednu od prethodnih Classic linija potpisuje Marc Audibet koji je svoj kreativni domet istraživao kroz rad u high end brendovima kao što su Hermes, Prada i Ferragamo. Boje koje je on implementirao u Connolly su bezvremene krem, braon i tamnoplava. Ideja koja je stajala iza ove kreativne serije jeste da mušku garderobu učine elegantnom, originalno kombinujući najkvalitetnije materijale i dajući im lični pečat prepoznatljiv u svakom pojedinačnom Connolly komadu.

Aksesoari koje nećete sresti nigde drugde

Među neobičnim aksesoarima vrednim pažnje koji se mogu poručiti u Connolly online prodavnici, ističu se kutije za cigarete i karte, sekači tompusa, različiti modeli privezaka za ključeve, nesesera, ali i rukavice, naočare za vožnju, kožni notesi, kutije za satove, kao i prekrasan set za pravljenje koktela iz 007 James Bond kolekcije. Ostatak dostupnih proizvoda istražite ovde.

Connolly England središte je bezvremene elegancije, i ponosno uživa pažnju osoba sa istančanim ukusom čiji je stil odlika nenadmašivog individualizma.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI