PASTEL – Fall/Winter 2023-2024 trend na radaru

Tekst: Ivona Lekan

Od total monochorme look-a do color block-a, romantične i nežne pastelne boje obeležiće ovu sezonu.

Sve te divne nijanse žute, zelene, roze, plave i ljubičaste, ove jeseni će se naći na svim It komadima. Razmišljajte o dugačkim vunenim kaputima, veoma trendy kožnim mantilima, suknjama i pantalonama, oversized džemperima i naravno nezaobilaznim odelima koja ćete moći da pronađete u baš svakoj pastelnoj nijansi koju zamislite.

Pastelna jesenja paleta

Bilo da se odlučite za izgled koji se sastoji od samo jedne ili onaj koji podrazumeva kombinovanje više boja, pastelna jesenja paleta će vas podržati u tome. Od standardnih pastelno rozih, plavih i lavanda ljubičastih na koje smo već navikli, pa sve do veoma zanimljivih žutih, zelenih i narandžastih nijansi, pred nama je živopisna i zanimljiva jesen.

Inspirativne predloge za jesenji monochrome pastel look donosi nam Givenchy sa fenomenalnom pastelno žutom nijansom kožnog mantila i maksi kožne suknje uparene sa svilenom košuljom u kompatibilnoj boji. Ami Paris i Max Mara takođe imaju odlične monochrome kombinacije kaputa, haljina i odela u prelepim pastelnim bojama koji su savršeni jesenji komadi za beskrajno stilizovanje.

Pastelne siluete

Office chic trend biće jedan od najpopularnijih izgleda ove jeseni i zime, pa ćemo samim tim i odela, sakoe, pencil suknje, pantalone, prsluke i košulje, viđati i u pastelnim nijansama. Podjednako trendy i interesantni biće i ležerni oversized modeli u najrazličitijim pastelnim varijantama, ali i savršeno skrojena odela koja se odlično mogu kombinovati sa kaputima i mantilima, rolkama i džemperima, ili za klasičniji izgled sa košuljama u pastelnim nijansama.

Pastelna jesenja paleta obuhvatiće i džempere koji su i ove sezone najpopularniji u oversized, ležernim varijantama, ali i haljine, mini i maksi suknje. Kada su materijali u pitanju, sakoi, šortsevi i suknje od tvida u pastelnim bojama poput Chanel modela će i ove sezone biti hot pieces, dok su vuna i kašmir rezervisani za savršene kapute, rolke i džempere u pastelno plavim, zelenim, roze i žutim nijansama.

Koža će takođe biti jedan od najpopularnijih materijala u fall/winter 2023-2024 sezoni, te ćemo uživati u mnogobrojnim romantičnim i nežnim kožnim mantilima, zanimljivim topovima i suknjama kao što su oni koje je predstavio brend Loewe, ali i pantalonama, sakoima i prslucima kojima će pastelna koža dodati dodatnu šik dimenziju.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI