COCO CHANEL- nova izložba zbog koje vredi kupiti kartu za London

Tekst: Ivona Lekan

Ukoliko ste razmišljali o putovanju u Londonu, jedinstvena izložba o ženi koja je hrabro redefinisala modernu žensku odeću, ozbiljan je razlog da to i učinite.

Za Fashion Manifesto izložbu u Palais Galliera u Parizu ste možda već čuli, međutim V&A muzej u Londonu je odlučio da je ponovo zamisli i organizuje prvu izložbu te vrste u prestonici Ujedinjenog Kraljevstva od 16. septembra 2023. do 25. februara 2024.

Jedinstveno i retko modno blago

Ovo je najbolji odgovor na pitanje zbog čega ne treba propusti „Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto“. Sa više od 200 izgleda, izložba će uključivati jedinstvene dodatke, nakit, kozmetiku, parfeme i retko viđene komade iz V&A kolekcije.

Jedan od najvažnijih je svakako i jedan od najranijih preživelih Chanel odevnih predmeta iz 1916. godine, zatim originalni kostimi koje je dizajnirala za Ballets Russes produkciju Le Train Bleu 1924, odeću kreiranu za holivudske zvezde Lauren Bacall i Marlene Dietrich, kao i rani primer revolucionarnih večernjih pantalona i ansambala iz poslednje kolekcije iz 1971.

Otkrijte kako je Coco otvorila put nove ženstvenosti

Kreirajući odeću koju je i sama želela da nosi, Coco je predvidela želje i potrebe moderne, nezavisnije žene iz 20. veka, a to se najbolje vidi kroz komade koji će biti prikazani u nekoliko različitih sekcija sa primamljivim naslovima poput „Nevidljivi dodatak“ koja se odnosi na kreacije i uticaj debitantskog parfema Gabrielle Chanel br. 5, „Zatvaranje kuće“ koja ispituje uticaj izbijanja rata, ili „Into The Evening“ koja prikazuje i slavi večernju odeću.

Istražujući karijeru dizajnera od otvaranja njenog prvog butika 1910. do poslednje kolekcije 1971. godine, izložba će se osvrnuti na to kako je njen lični osećaj za stil uticao na njen dizajn i zauzvrat, zauvek promenio način na koji se žene oblače.

Limitiran broj karata

Ukoliko se odlučite da posetite ovu jedinstvenu izložbu, moraćete da delate brzo i strpljivo. Naime, karte za septembar i oktobar su već rasprodate, a za kupovinu ulaznica za naredne mesece postoji red u kojem ćete strpljivo morati da čekate.

Cena ulaznice je £24.00, a više o izložbi i kupovini karata možete saznati ovde.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI