Nega na prelazu godišnjih doba – sigurnom rutinom do lepše kože

Tekst: Milena Veselinović

Jedna od konstantni kojoj svedočimo svakog dana su promene! Taj čin prati adaptacija, odnosno prilagođavanje novim okolnostima kako bi se iz svake situacije izvukao maksimum.

Da li ste spremni da se na smeni godišnjih doba odreknete aktuelne rutine nege koju imate i koja vam u potpunosti odgovara? Koliko vas ovaj izlazak iz zone komfora brine? Da li ste mišljenja da dobre stvari nije potrebno menjati?

Kao što priroda reaguje na izmenu spoljašnjih uslova, sa prvim naznakama jeseni i naša koža zahteva promene u nezi kako bismo je pripremili za temperaturne oscilacije i sve što one sa sobom nose. Ovo je vreme kada prirodni faktori kao što su pad temperature i niža vlažnost vazduha mogu znatno uticati na stanje epidermisa. 11:11 sa vama deli nekoliko koraka za očuvanje sjajnog i zdravog tena tokom ovog prelaznog perioda.

Okrenite se blagim čistačima

U letnjim danima t-zona se pojačano masti, a znoj i SPF kreme ostaju dublje u porama ako se ne očiste detaljni. Međutim, na prelasku sezona preporučuje se upotreba blagih, hidratantnih čistača koji neće isušiti ni iritirati. U tu svrhu možete koristiti Geek & Gorgeous Jelly Joker gel za umivanje koji uklanja šminku i ne isušuje kožu.

U rutinu dodajte piling za blistavost

Jesen je pravo vreme da se okrenete upotrebi blagih pilinga kako biste uklonili mrtve ćelije sa površine lica. Ovo će pomoći da nova, sveža koža zasija ispod. Brendovi poput Pixi i Youth to the People imaju tonike balansiranog sastava koji će izvršiti suptilnu eksfolijaciju, uz minimalni rizik od iritacija.

Uvek je vreme za hidrataciju

Hladniji meseci često dovode do dehidratacije i pojave suvoće. Birajte bogate, hidratantne kreme u kojima dominiraju hijaluronska kiselina, ceramidi i peptidi. Sastojci poput hijaluronske kiseline, glicerina i ceramida pomažu da se zadrži vlažnost u epidermisu. Nanesite ih odmah nakon čišćenja dok je koža još vlažna kako biste zadržali vlagu. Za lice možete koristiti Embryolisse višenamensku hranljivu kremu sa vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama, dok za područje oko očiju predlažemo Shiseido Benefiance. Usne možete hidrirati Waso balzamom sa umirujućim svojstvima koji u svom sastavu ima tokoferol, ulje eukaliptusa, kamelije i jojobe.

Don’t forget your SPF!

Iako su dani kraći i dalje je važno koristiti zaštitu od sunca. UV zraci mogu oštetiti ćelije tokom cele godine. Izaberite lagani SPF proizvod poput Beauty of Joseon kreme sa probioticima.

Vitamini u skincare rutini

Vitamini C i E odlični su saveznici u jesenjoj nezi. Pomažu da se izjednači ten, ublaži hiperpigmentacija i pruži zdrav sjaj. Kultni proizvod iz Estee Lauder, serum Advance Night Repair sa vitaminom E, hijaluronskom kiselinom, peptidima i kofeinom, transformisaće vašu kožu preko noći i oduševiti vas rezultatima koje ćete primetiti izjutra.

Pratite promene i prilagođavajte rutinu potrebama

Svako lice je drugačije i to je ono što nas čini autentičnim, a sezonske promene iako su česte, zavise od mnogo različitih faktora. Pažljivo osluškujte kako vaša koža reaguje na promene i prilagodite rutinu spram potreba. Očuvanje blistavosti i zdravog izgleda tokom prelaza iz leta u jesen može biti jednostavno ako pratite ove korake, uz mudro osmišljenu rutinu koja će pomoći da ostanete sveži i negovani tokom cele godine.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI