Skincare podsetnik – odbrojavanje do leta počinje, a do tad izdvajamo najefikasnije SPF kreme prema tipovima kože

Tekst: Milena Veselinović

Nismo vas štedeli podsećanjima da je SPF neophodan tokom cele godine i u tom duhu brige o sebi i nastavljamo dalje.

Skakanje temperature na termometru izvuklo je van kuće ljubitelje sunca i fizičkih aktivnosti na otvorenom, a sa promenama u dnevnoj rutini idu i promene u skincare navikama. Da, mislimo na dobro poznatu zaštitu od sunca i proverene SPF formule koje će sačuvati vašu kožu.

Gde god idem, SPF arsenal sa sobom nosim

Hajde da verujemo da smo uspešno razbili mit da je SPF predviđen samo za letnje mesece i kad ste pored neke vode, eventualno na planini. Prva lekcija koju nas dermatolozi i skincare entuzijasti uče je: SPF je imperativ i nosimo ga tokom cele godine! Čak 90% starenja kroz koje koža prolazi tokom godina, izazvano je upravo izlaganjem sunčevoj svetlosti, tako da je čuvanje od ovog vida zračenja – esencijalno. Na tržištu postoji niz različitih preparata koji obećavaju zaštitu od širokog spektra zraka. Tu podrazumevamo UVA zrake koji izazivaju foto-starenje, ali i UVB zrake koji oštećuju kožu u dubljim slojevima. Oni udruženim delovanjem ubrzavaju oštećenje ćelija i mogu voditi čak i do pojave ozbiljnih oboljenja.

U potrazi za omiljenim teksturama

U zavisnosti od dnevnih aktivnosti i planova koje imate, dobro je uvek sa sobom poneti par proizvoda u neseseru – neka vam se nađu za popravke tokom dana. Ne ustručavajte se da u maleni neseser spakujete sa sobom nekoliko tufera, micelarnu u putnom pakovanju i omiljeni SPF. Ako izlazite van kuće bez šminke, obavezno stavite kremu pre napuštanja stana. Naočare i kačket koji možete poneti samo su bonus! SPF možete popravljati nakon treninga, plivanja, ili oko 3 sata po nanošenju. Kako biste izbegli zapušavanje pora, preporučljivo je da ako to već ranije niste, uvedete 2-step čišćenje. U prvom koraku kremastim, svilenkastim balzamom poput Geek&Gorgeous Mighty Melt uklonićete kremu zaostalu u porama, a zatim gelastom umivalicom i sav višak preostalih nečistoća.

SPF kreme koje preporučujemo:


Dok izlazimo u svoje zanimljive aktivnosti napolju i napuštamo sigurnost naših domova opremljeni SPF-om po meri i ličnim potrebama, sa sobom ujedno nosimo i nešto mnogo više od fizičke zaštite –svest o važnosti brige o sebi.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI