Kreativna i odvažna moda sa potpisom: upoznajte brend Mom’s Pants

Tekst: Milena Veselinović
Intervju: Jelena Milovanović

Na domaćoj modnoj sceni koja ne zaostaje za svetskom svojom inovativnošću i smelošću, izdvaja se brend koji svojim jedinstvenim pristupom preispituje koncept vanvremenskog stila.

Mom’s Pants pod kreativnim vođstvom Jelene Đokić Bjeković, predstavlja više od fashion brenda – ovo je priča o ljubavi prema dizajnu, kreativnoj strasti i želji da se stvori nešto autentično i trajno.
Jelenin put od otkrivanja mamine riznice do stvaranja prepoznatljivog modnog imena je putovanje koje otkriva srž njene posvećenosti i ideja. Pronalazeći inspiraciju u klasičnim komadima, Mom’s Pants stvara odeću za žene koje se ne boje da budu različite, nezavisne i slobodne. Kombinacija elegancije, udobnosti, oversized krojeva, naglašenih naramenica, timeless vajba, čini identitet i zaštini znak brenda. Sa Jelenom razgovaramo o njenoj neiscrpnoj strasti da stvori vanvremenske chic komade, važnosti slušanja sopstvenih snova, pronalaženju savršenog balansa između karijere i ličnog života, ali i o budućim planovima za Mom’s Pants.

Kako je nastao brend Mom’s Pants?

Rekla bih da samo ime može dati neku smernicu. Nastao je od maminih pantalona koje su poslužile kao polazna tačka otvaranja do tada potpuno nepoznatih vrata i ulaska u svet mode na nekom drugom nivou od pređašnjeg. Ideja o pokretanju sopstvene priče je dugo u meni bila prisutna, tada u tom trenutku ni slutila nisam da će me jedan par pantalona zapravo odvesti na put kojim danas koračamo već punih pet godina za redom.

Kako bi opisala svoj stvaralački proces? 

Pre samog početka, kako volim da kažem, čekam da osetim onaj unutrasnji ’’klik’’ koji mi kaže : to je to, sada si spremna da počneš da stvaraš! Inspiracija kao polazna tačka, mamin ormar kao neiscrpan izvor raznih statement komada. Potraga za pravim materijalom, bezbroj proba dok ne dođemo do konačnog rezultata kojim ćemo svi biti zadovoljni. Najviše uživam u stvaranju novih komada, trenutak u kome od skice dođemo do komada koji dobije svoj život, za mene je neprocenjiv.

Koji su najveći izazovi u poslu sa kojima se susrećeš?

Da li će stil uspeti da pobedi trenutni trend. Mom’s je specifičan brand, kao i svi komadi koji njega čine. Naglašena ramena su identitet brenda od njegovih početaka, definitivno je to stil koji je izabran i pri kom ćemo ostati I onda kada više ne bude bilo trendy nositi akcentovana ramena.

Možeš li opisati žene za koje stvaraš?

Hrabre, svoje, drugačije, nezavisne i slobodne. Žene koje znaju da je stil ono što te prati tokom celog života, dok je trend prolazan faktor.

Da li je i u kojoj meri dizajn uslovljen trendovima?

Ne bih rekla bas da je uslovljen, uvek možete izabrati da ništa od trenutnog trenda ne primenite u vašem dizajnu. Konkretno, nama se desilo to da je trend naglašenih ramena započet u skoro pa isto vreme kada smo mi lansirali prve modele sakoa sa naglašenim ramenima i oversized kroja. Neminovno je da je u tom trenutku bila pogođena sama esetetika brenda sa trenutnim trendom, ali daleko od toga da je bila uslovljena. Iz tog razloga, moja parola je sledeća rečenica : ’’When vintage meets modern, you know it’s Mom’s Pants.’’

Koji odevni komadi nikada neće izaći iz mode ?

Bela košulja!

U kom trenutku si najponosnija na svoj rad? 

Kada odevni predmet dobije svoj finalni izgled, dobije smisao i zivot. Kada se tokom završne probe nasmejem glasno jer znam da je to – to! Znam da smo uspeli!

Koliko hrabrosti je potrebno da se u današnje vreme slede svoji snovi?

Nezmerno! Neizmerno puno hrabrosti, volje, želje, strpljenja i vere! Zaista je sve moguće kada se za to nešto borite, vredno radite i na tom putu istrajete.

Kako pronaći savršeni balans izmešu uspešne karijere i ispunjenog ličnog života? 

Ne znam, jos uvek se tome učim I sama, ako mogu iskrena da budem 

Ono sto mene umiruje, to je činjenica da sam ja kao i moja porodica srećna, ispunjena, puna ljubavi. A balans, pa doći će već i on vremenom.

Koji je sledeći korak za Mom’s Pants? 

Napravili smo uveliko čitav godišnji plan koji ćemo slediti korak po korak. Prvo na spisku jeste nova prolećna kolekcija kojoj se svi mi iz tima mnogo radujemo jer smo na istoj baš vredno radili!

Šta je za tebe individualizam nad konformizmom?

Za mene je to jedna reč – hrabrost! Hrabro je izabrati individualizam nad konformizmom i istrajati u istome.

Foto: Mom’s Pants

POVEZANE VESTI