Još jedan viralan trend – Šta je to ’’Hot girl walk’’ i kako nam može pomoći?

Tekst: Milena Veselinović

Cela TikTok zajednica bruji o novom trendu koji je izazvao toliko pažnje i koji broji višemilionske preglede na ovoj platformi. Ali u čemu se zaista sastoji ideja koja se krije pod nazivom ’’hot girl walk’’ i kakve ćete benefite iskusiti ako se pridružite ovom pokretu?

Možda se šetnja uz slušanje muzike ne čini nešto naročito revolucionarnim otkrićem, jer zaista, svi smo to radili ili radimo u nekom periodu u zavisnosti od lične organizacije i rutina, ali zahvaljujući TikTok-u, ovaj tip rekreacije je dobio novi smisao i popularnost, a otkrićemo sada i o čemu se radi i kako može pozitivno uticati na našu svakodnevicu.

Kako je sve počelo i koje su fokusne tačke?

Trend je zvanično pokrenut na TikToku u januaru 2021. godine, zahvaljujući Mia Lind, studentkinji koja je, u želji da prevaziđe stres i anksioznost prouzrokovane pandemijom i ispitima, počela redovno da šeta četiri milje (to je približno 6,4 kilometra) dnevno. Ova šetnja za nju nije bila samo fizička aktivnost, već je imala tri ključna fokusa: zahvalnost, razmišljanje o snovima i ciljevima, i konstruisanje načina kako da to ostvari. Mia je svoje iskustvo podelila sa pratiocima na TikToku, ne sluteći da će pokrenuti globalni fenomen. „Hot girl walk“ je određena vrsta meditacije koja se vrši u pokretu, a za cilj ima da nas odvoji od prebukiranih rasporeda, ekrana računara i telefona i motiviše da pronađemo vremena za sebe i razmišljanje o stvarima koje cenimo u svom životu. Ovaj oblik fizičke aktivnosti je savršeno rešenje da se povežemo sa sobom na dubljem nivou, dok istovremeno poboljšavamo mentalno i fizičko zdravlje.

Ko se može priključiti hot girl walk trendu i šta ćete iskusiti ako pokušate?

Dobrodošli ste svi jer ovaj trend je za svakoga, bez obzira na godine i pol! Svi mogu uživati u benefitima šetnje. Iako je trend započeo na američkom kontinentu, njegova univerzalnost i jednostavnost omogućavaju da se praktikuje bilo gde u svetu, kako samostalno, tako i u društvu. Potrebno je samo odabrati sigurnu stazu na otvorenom ili traku za trčanje i krenuti u šetnju. Ako postoje problemi sa pokretljivošću, dužina šetnje se može prilagoditi individualnim mogućnostima. Važno je pridržavati se primarne ideje a to je da za vreme šetnje budete koncentrisani. Pored mentalnih beneficija poput meditacije u pokretu, poboljšanja raspoloženja, formiranja zdravih navika i smanjenja anksioznosti, „Hot girl walk“ ima i fizičke prednosti kao što su sagorevanje kalorija i poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja. Ovaj trend potvrđuje da nešto tako jednostavno kao što je šetnja može imati kompleksan uticaj na naše opšte blagostanje.

Bonus saveti i preporuke kako bi vaš hot girl walk bio pun pogodak

Za učestvovanje u ovom trendu, neophodno je imati udobnu obuću, prijatnu, slojevitu i prozračnu odeću, bocu vode, zaštitu od sunca, kačket i muziku koja će pratiti vaš tempo. Ovi elementi doprinose udobnosti i omogućavaju da se fokusirate na bitne aspekte šetnje. Živimo u eri podkasta koji nas svako malo iznenade, kako od poznatih ličnosti, tako od influensera ali sve češće i stručnih, kvalifikovanih lica za određene oblasti. Za vreme vaše šetnje možete slušati i neki od popularnih podkasta kod nas i u svetu. Naši predlozi su ’’Dva i po psihijatra’’, ’’Dobro jutro, mila’’, ’’The Blonde Files Podcast’’, ’’The Papaya Podcast’’.

Ovaj trend koji doživljava svojih pet minuta slave na TikTok-u je sjajna prilika da se na jednostavan i pristupačan način poboljša kvalitet života. Svesni smo činjenice da je teško naći trenutak za sebe, ali imajte na umu da ova šetnja predstavlja dragocenu pauzu od svakodnevnih obaveza i priliku da se posvetimo sebi, idejama i razvoju ambicije. Zato, obujte udobne patike, pronađite svoju stazu i krenite u šetnju koja može promeniti vaš život. Neka ova šetnja bude hod ka boljem ja.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI