Get, set, reset – ekskluzivne spa i wellness destinacije u svetu

Tekst: Milena Veselinović

Biti offline u današnje užurbano vreme je luksuz, budući da opuštanje više nije samo koncept.

Zamislite da pogled na ekrane vaših digitalnih uređaja zamenite zelenim pejzažima, pogledom na planine ili kristalno čista jezera. Ukoliko ste u potrazi za digitalnim detoksom, na ličnom putu samospoznaje, ili možda želite da poboljšate mentalne kapacitete, emotivno i fizičko blagostanje, za vas smo odabrali najprestižnije spa i wellness oaze širom sveta koje su buduća utočišta za resetovanja uma i duboku relaksaciju.

COMO Castello Del Nero, Toskana, Italija

Elegantno wellness utočište sa pogledom na okolna toskanska brda, plodne vinograde i voćnjake, nudi odmor koji priželjkujete. Spavajte poput kraljevske porodice u zamku iz 12. veka, i odaberite neki od umetničkih programa koji su kreirani u cilju maksimalne relaksacije gostiju. Kada ne usavršavate svoje fotografske veštine na nekoj od radionica, prošetajte Firencom ili San Điminjanom sa iskusnim vodičem, ili odaberite neki od programa masaža. Ovo odmaralište prima svega 6 gostiju tako da je sve podređeno vašoj privatnosti i odmoru.

Aman ekskluzivna ekspedicija, Kina, Butan, Indija, Šri Lanka

Vratite se sebi i udahnite netaknuti vazduh jedinog preostalog budističkog kraljevstva Himalaja dok istražujete planinske vrhove, hramove i šumovite doline Butana. Predviđena za ukupno 18 entuzijasta, ova privatna tura omogućava da se suočite sa samim sobom, da zaustavite vreme i iskusite prirodne lepote Azije, uz boravak u 7 Aman hotela koji su među najluksuznijima na svetu. Ekspedicija počinje 14. oktobra.

Ako želite da iskusite lepotu novog doba sa daškom moderne magije, bukirajte Le Meurice hotel iz 19. veka. Smešten u prestižnoj ulici Rivoli, La Maison Valmont pour Le Meurice, osmislio je vrhunske tretmane namenjene vašoj relaksaciji i obnovi energije. Visoravni Kōʻele na Havajima nude nesvakidašnje iskustvo multidisciplinarnog centra Sensei koji kombinuje moć nauke, tehnologije, održive ishrane i igre u cilju poboljšanja mentalnog zdravlja svojih klijenata. Ovde za vas posvećeni praktičari i tim stručnjaka kreiraju personalizovane programe, koji prate vaše želje i omogućavaju fleksibilan boravak i jedinstvenu relaksaciju dok ste okruženi prirodom. Ako žudite za opuštanjem i tretmanima kože vrhunskim proizvodima, uputite se u nagrađivanu prestižnu kliniku La Prairie u Švajcarskoj, gde gosti mogu da osete idelani balans lepote, nauke i holističke nege. Privatno ostrvo na Karibima i njihov centar namenjen relaksaciji COMO Parrot Cay promovišu poseban program COMO Shambhala, koji objedinjuje nutricionistički pristup, časove joge i meditacije, holističku terapiju, ajurvedu i refleksologiju.

THE WELL at Hacienda AltaGracia, San Hoze, Kostarika

U planinama Talamanka u Južnoj Kostariki, nalazi se imanje od kojeg zastaje dah. Ovaj wellness escape koncept dočekuje goste koji su spremni da dišu u skladu sa prirodom, da se resetuju i obnove svoju energiju. Masaže se rade ručno rađenom kozmetikom sa ovih područja, a nakon tretmana na raspolaganju su bazeni okruženi prirodnim rastinjem i impresivno rečno kupatilo skriveno u El Riju. Sve je podređenotome da se kući vratite osveženi i inspirisani.

Habitas AlUla, Saudijska Arabija: Luksuzni eko-rezort poznat je po tome što kombinuje tradiciju sa modernim luksuzom, nudeći gostima autentično iskustvo koje obuhvata holističke tretmane prožete uticajima bliskoistočne medicine, penjanje po stenama, trampoline, boravak u Thuraya spa. Zapanjujući pejzaži, život u sred pustinje, stenovite formacije, zaštita UNESCO i drevni arheološki lokaliteti, ovu destinaciju čine idealnom ako želite da se prepustite raznim wellness&retreat programima koji obuhvataju sesije joge, meditacije, šetnje prirodom.

Ne dozvolite da vas militaritistička spoljašnjost ove radžastanske tvrđave zavara, jer ova građevina iz 14. veka Six Senses Fort Barwara, ponovo je rođena u oktobru 2021. godine kao odmaralište Šest čula. U programe koji su ovde zastupljeni uključene su joga, ajurveda, a spa tretmani zajedno sa stručnim masažama, revitalizuju biće na više nivoa. 

U podnožju planine Wilder Kaiser, nalazi se prostrana drvena građevina nalik prizorima sa razglednica. Da biste iskoristili sve lepote ovog pejzaža i obnovili svoje mentalne kapacitete, prošetajte se do jezera Schwarzsee, jednog od najtoplijih na Alpima, gde možete organizovati i piknike. Na raspolaganju su brojne aktivnosti, od pešačenja, planinarenja, jahanja, vožnji bicikle, preko golfa, lova, joge, pilatesa, sve do kuglanja i tenisa. Ovde su tokom zimske sezone dostupne i škole skijanja.

Aro Ha Wellness Retreat, Glenorchy, Novi Zeland

Ovo višestruko nagrađivano utočište ušuškano u južnim Alpima Novog Zelanda, sa pogledom na prostrano jezero Wakatipu, ponudiće vam pravi izolovani odmor gde ćete moći da se isključite od svih notifikacija. Samoodrživi retreat centar okružen je kolosalnim safirnim jezerima i snežnim vrhovima, a ponuda beauty tretmana je impresivna. Isprobajte Wellness Adventure program, aktuelan tokom novogodišnjih praznika, koji sadrži jogu, planinarenje i vegetarijansku kuhinju namenjen brzom osveženju. Boravak u Aro Ha centru naučiće vas veštini prisustva u trenutku.

U svetu koji se okreće sve brže, gde nas stres i obaveze često preplavljuju, destinacije za odmor nisu samo želja već i potreba. One su svetionici ka unutrašnjem miru, hramovi našeg doba i znatno su više od pukog eskapizma. Od zvuka tibetanskih činija na Himalajima, preko mirisa lavande u Toskani do pogleda na zvezdano nebo u Saudijskoj Arabiji, ova mesta nude više od odmora i ličnog oporavka. Ona su podsetnik da potražimo mir unutar sebe i odvojimo vreme za uživanje u trenutku. 

Foto: Promo

POVEZANE VESTI