Destinacija Janu Tokyo – nova epska ikona luksuza

Tekst: Eleven eleven

U srcu vibrantne zajednice u Japanu pod imenom Azabudai Hills, novi biser u portfoliju Aman grupe, hotel Janu Tokyo, pozicionira se kao mesto posebnog estetskog šarma, ali i kao epicentar novog načina življenja.

Ovaj hotel, spoj prirode, kulture i umetnosti, integriše se u dinamičnu četvrt koja je trideset godina u izradi.

Dizajn koji spaja kontinente

Hotel Janu Tokyo, vizionarsko je delo arhitekata iz studija Pelli Clarke & Partners, smešteno u rezidencijalnom tornju A i predstavlja jedini hotel unutar ovog velelepnog kompleksa. Sa 122 prostrane, svetle sobe i apartmanima u kojima će gostima biti dostupni razni sadržaji ali i walk-in garderoberi, hotel postavlja nove standarde prostora, usluge ali i iskustva. Prostire se na osam spratova, sa wellness centrom koji zauzima čak 4 000 kvadratnih metara.  Ovde su na raspolaganju fitnes sale, časovi joge, boksa, terapijski bazeni i hamam, čime se promoviše blagostanje i očuvanje sportskog duha. Enterijer je delo poznatog dizajnera Jean-Michel Gathyja, koji je napravio savršenu simbiozu azijski inspirisanih enterijera sa savremenim evropskim uticajem. Prostrani apartmani i sobe, prozori od poda do plafona zarad vrhunskog osvetljenja, privatni balkoni i panoramski pogledi na grad, dizajnirani su tako da pružaju oazu mira usred urbanog života Tokija.

Vrhunski standardi u kulinarstvu

Osim što je impresivan hotel, Janu Tokyo je i ultimativna destinacija za gurmane. Sa šest restorana internacionalne kuhinje koji nude sve od domaće italijanske paste, preko francuske patisserie, do tradicionalne kantonske trpeze, svaki obrok koji ćete okusiti ovde je avantura. Takođe postoje dva japanska i jedan kineski restoran. Sumi nudi moderni pristup klasičnom japanskom roštilju na ćumur, Iigura sa sashimijem i sitnim jelima, dok Janu Grill sa otvorenom kuhinjom i dva vinska podruma, predstavlja kulinarski raj.

U okviru hotela nalazi se i Aman Essentials shop gde su gostima na raspolaganju ekskluzivna kozmetika, aksesoari, odeća i artikli za dom. Janu Tokyo prevazilazi tradicionalne koncepte kojima bismo objasnili prestiž, nudeći iskustvo koje je ukorenjeno u kulturi, umetnosti, reflektujući bogato nasleđe Tokija. Ovo je mirno utočište od užurbanosti dinamičnog grada i mesto gde se kreiraju nezaboravni doživljaji.

Foto: Janu Tokyo, Instagram

POVEZANE VESTI