Amangiri – tihi luksuz vrhunskog hedonizma

Tekst: Ivona Lekan

U srcu pustinje stare 180 miliona godina, na mestu gde se na čudesan način spajaju divlja priroda i suptilan luksuz, nalazi se Amangiri – ekskluzivno odmaralište koje budi sva čula.

Fatamorgana ili stvarnost? Prvo je što ćete se zapitati kada na maglovitom pustinjskom horizontu u Juti ugledate ovaj nestvarni hotel i impozantan spa centar koji se prostire na skoro 2500 kvadratnih metara. Amangiri zaista izgleda kao čudesno priviđenje čiji se nenametljivi luksuz i sirova divljina na čaroban način dopunjuju, zajedno stvarajući magiju.

Šta je to što Amangiri čini toliko posebnim?

Od unikatne lokacije, preko luksuznog smeštaja i vrhunskog spa doživljaja, do jedinstvene hrane i zanimljivih aktivnosti u netaknutoj prirodi, Amangiri je, pre svega, once in a lifetime iskustvo koje ćete pamtiti zauvek.

Hotel raspolaže sa 34 apartmana uređena u spartanskom, minimalističkom stilu koji zapravo predstavljaju modernu interpretaciju skloništa Indijanaca. Prigušene boje, kreveti okrenuti ka panoramskim prozorima i magične terase na kojima možete uživati u tihom pucketanju otvorenog kamina, fokus stavljaju na spoljašnjost uz vrhunski hedonizam u unutrašnjosti.

Desert Pool Suite je najveći apartman koji poseduje i veliki krevet sa kog možete posmatrati čarobno zvezdano nebo, dok za one koji tragaju za ultimativnom privatnošću Amangiri nudi i zasebnu kuću sa četiri spavaće sobe, sopstvenim bazenom i privatnim dvorištem.

Za istinske ljubitelje prirode i rustičnijeg doživljaja, na pet minuta vožnje preko pustinje, nalazi se Kamp Sarika koji u elegantnim i prostranim šatorskim paviljonima sa unutrašnjim dnevnim boravkom i trpezarijom, kao i terasama sa ognjištima i bazenima, pruža jedinstveni doživljaj divljine i privatnosti.

Jedinstveno spa i gastronomsko iskustvo

Bez komšiluka u blizini, jedino što vam može „pokvariti“ jedinstveno spa iskustvo jesu nestvarni prizori veličanstvene prirode. Opustite se uz jedinstvene masaže, tretmane lepote, restorativne terapije, kao i autentične tretmane oblikovane tradicijom isceljenja Navahoa, koji se oslanjaju na elemente zemlje, vetra, vatre i vode. Tu je i joga studio na vrhu stene, vodeni paviljon sa parnim kupatilom, saunama, kao i bazen sa toplom vodom.

Za jedinstveno gastronomsko iskustvo brine se vrhunski chef  koji priprema autentične specijalitete od lokalnih sastojaka. Jela su inspirisana tradicionalnom fuzijom mesksičke i indijanske kuhinje na savremen način. Ljubazni i uslužni konsijerž će vam sigurno preporučiti čuveni bizonski stek, a vredi probati i plavi kukuruz i zeleni čili.

Nezaboravni adrenalinski doživljaji

Ukoliko ste ljubitelj avantura i uzbuđenja, Amangiri koji se prostire na 600 hektara zemlje, ima dosta da vam ponudi. Od obilazaka Ultimate Terrain vozilima, preko iznajmljivanja e-bicikala i jahanja, do privatnih tura helikopterom.

Pored toga, Amangiri se nalazi u blizini Via Ferrata Challenge-a – serije kablova i stepenica merdevina, pričvršćenih za stenu kako bi se omogućio uspon strmim planinskim rutama. Takođe, postoji i novo kreirano stepenište koje vodi do vrha pećine i sadrži 120 stepenica udaljenih 400 stopa od zemlje.

U blizini se nalaze i zadivljujući Bryce kanjon, Nacionalni park Zion, Monument Valley Tribal Park i slikovito jezero Powell, koji su idealna mesta ukoliko želite da se odvojite od sveta i provedete vreme u pravoj divljini.

Ukoliko se odlučite za jedinstveno iskustvo u Amangiri hotelu koji je otvoren 2009. godine i u vlasništvu je lanca odmarališta Aman, više informacija možete potražiti ovde.

Foto: Amangiri, Promo

POVEZANE VESTI