Autentični wellness koncept – Upoznajte pilates studio Soba 7

Tekst: Milena Veselinović

Za pilates ste verovatno čuli do sad. Ovaj način vežbanja idealan je da tonirate posturu tela, poboljšate držanje i ojačate mišiće, a da nakon treninga ne osećate umor.

O benefitima pilatesa razgovarali smo sa Marijom Dubaić, sertifikovanom pilates instruktorkom. Marija je svoje bogato višegodišnje iskustvo i ljubav prema vežbanju pretočila u specifičan koncept Soba 7, smešten na Dedinju, za koji sa sigurnošću tvrdimo da je jedan od najlepših prostora za treniranje kod nas.

 

Pilates je više od vežbanja. To je strast a kako Marija kaže, od momenta kada se sa njime susrela, otkrila je svoj poziv. Danas ona ima licence Stott i Mk pilatesa, a uz to je specijalista za prenatal, postnatal, preoperativnu/postopreativnu rehabilitaciju. Takođe je i licencirani predavač za Balkan. Kruna njenog uspeha je realizacija ličnog projekta Soba 7 koji objedinjuje poseban stil života sa intenzivnim radom na izgradnji fizičkih sposobnosti i postizanju opšteg blagostanja. 

Marija: Posle dve i po godine uspešnog rada mogu da se pohvalim napretkom studija. Krupnim koracima dostižemo visoki standard, gradimo poseban ugođaj za klijente a oslanjamo se na stručnost i iskustvo. Najdraže mi je to što Sobu 7 klijenti doživljavaju kao drugu porodicu. Imala sam ideju da energija studija okupi ljude i bude privlačna za trening, ali i posluži kao inspiracija da se uradi nešto lepo za sebe. Osim što delimo istu ljubav prema vežbanju, na kraju treninga zajedno ispijamo čajeve, kafu ili limunadu od sveže ubranih plodova limuna koji rastu u studiju a koje zalivamo dobrom energijom. Ljubaznost koju ovde negujemo, autentičan ambijent i stručnost nas izdvajaju i najbolja su preporuka.

Kako pilates utiče na naše telo i koji su glavni benefiti vežbanja?

Marija: Većina ga doživljava kao sport za žene ali je on jednako namenjen pripadnicima oba pola. To je sveobuhvatan, kompleksan trening koji od vas zahteva koncentraciju. Naučićete da slušate savete, pravilno dišete i da se fokusirate. Samopouzdanje će ojačati. Redovnim vežbanjem dostiže se disciplina, formiraju zdrave navike i pilates postaje stil života. Puno polažem u to da pozitivnu energiju prenesem na svoje vežbače i da zajedno kreiramo prostor koji će biti prijatan za sve nas. Trudim se da ih naučim da kroz pokret osećaju udobnost u svom telu.

Savremeni način života doveo nas je do toga da dosta vremena provodimo ispred računara što izaziva probleme sa kičmom. Da li se treninzi mogu prilagoditi pojedincu koji ima specifičan problem?

Marija: Naravno. Ono što mnogi ne znaju jeste da je osnivač pilatesa, Joseph Pilates osmislio taj stil vežbanja kako bi pomogao rehabilitaciju vojnih ranjenika. Vežbanjem se koriguju nepravilnosti posture, skolioza i lordoza. Sprave koje koristimo u studiju podešavam prema potrebama svakog vežbača. Pažljivim pristupom targetiramo određenu grupu mišića i izvlačimo maksimum na treningu.

Kome bi najpre preporučila pilates?

Marija: Moram da istaknem da pilates jeste namenjen svim kategorijama ljudi jer nije agresivan. Ne postoje starosne prepreke, a želim da motivišem da se pilatesu priključe pripadnici svih godina i polova. Izuzetno sam zahvalna svim dugogodišnjim klijentima na poverenju i želji da Soba 7 bude mesto njihovog treninga. Na taj način Soba 7 sa njima raste i stvara uspomene. To je ono što mene motiviše da budem još bolja!

Foto: Studio7

POVEZANE VESTI