Vikendarenje – ušuškanost u jesenjem ambijentu i BEMUS festival

Priredila: Jelena Milovanović

Kolekcija koja se dugo čekala

Lokacija: Strahinjića Bana 59, Beograd

U srcu Beograda, u ulici Strahinjića Bana, dizajnerka Tamara Radivojević je lansirala svoju novu kolekciju, koja u sebi spaja minimalističku eleganciju i sofisticiranu estetiku po kojoj je poznata. Njeni komadi odišu čistim linijama, preciznim krojevima i pažljivo biranim materijalima, idealni za one koji cene nenametljivi luksuz u svojoj garderobi. Posetite njen atelje i otkrijte delikatnu ravnotežu između jednostavnosti i vrhunskog dizajna, koji unosi prefinjenu notu u svakodnevni stil.

Lepota krhkosti  – izložba u Klubu književnika

Lokacija: Francuska 7, Beograd

Izložba ‘’Krhkosti’’ francuske umetnice Marie Hué u Klubu književnika u Beogradu otvara prostor za kontemplaciju i refleksiju tokom ovog vikenda. Kroz kombinaciju apstraktnih i figurativnih formi, umetnica istražuje teme ljudske ranjivosti i snage, koristeći bogate slojeve boja i snažne gestove u svojim radovima. Posetite ovu izložbu i prepustite se tihoj atmosferi u elegantnom ambijentu Kluba književnika, gde umetnost postaje deo svakodnevnog trenutka i poziva vas na dublje promišljanje o krhkosti života.

Ušuškani u jesenjem ambijentu

Lokacija: Studentski trg 9, Beograd

Hotel Square Nine u Beogradu nudi jedinstveno vikend iskustvo u ambijentu koji spaja luksuz i umetničku rafiniranost. Enterijer odiše modernom elegancijom, sa pažljivo biranim vintage nameštajem, prirodnim materijalima i umirujućim tonovima koji stvaraju osećaj topline i sofisticiranosti. Gosti mogu uživati u vrhunskoj kuhinji restorana The Square, opustiti se u luksuznom spa centru ili istražiti obližnje kulturne znamenitosti poput Kalemegdana, dok u hotelu pronalaze mir i komfor u srcu dinamičnog grada.

Igre muzičkih velikana – BEMUS festival

BEMUS festival, koji se održava od 01. do 26. oktobra, predstavlja pravu muzičku poslasticu za sve ljubitelje umetnosti, donoseći u Beograd izvanredne izvođače kao što su tenor Jonas Kaufman, nemački dirigent Jochen Rieder i mnogi drugi. U subotu 19.10. možete uživati u nastupu RTS simfonijskog orkestra u izvođenju dirigenta Srbe Dinića. Ovaj kultni festival obuhvata koncerte na prestižnim lokacijama poput Sava Centra i Kolarčeve zadužbine, nudeći širok spektar muzičkih žanrova i nezaboravnih nastupa. Posetite BEMUS i uživajte u impresivnim melodijama, dok Beograd postaje centar muzičke kulture i društvenog okupljanja.
Web site: bemus.rs

Prava mera 0,5 

Lokacija: Dobračina 30a, Beograd

Bar 0.5 u Beogradu pruža jedinstven vikend provod u prostoru koji odiše modernim šarmom i prijatnom atmosferom. Naziv bara simbolizuje njegov koncept – „0.5“ se odnosi na idealnu liražu, savršenu ravnotežu između hedonizma i opuštanja, što gosti mogu iskusiti kroz raznovrsnu ponudu koktela, craft piva i pažljivo biranih vina. Enterijer je kombinacija minimalističkog dizajna sa toplim drvenim elementima i kreativnim umetničkim detaljima, stvarajući ugodno mesto za društvene susrete ili intimne razgovore, a vikendom gosti mogu uživati i u živim muzičkim nastupima koji doprinose jedinstvenoj atmosferi.

Foto: Instagram (@tamararadstudio, @nulapet_0.5, @squareninehotel, @klubknjizevnika), bemus.rs

POVEZANE VESTI