Elle Macpherson – savršeni vodič kroz menopauzu

Tekst: Milena Veselinović

Poznata kao ’’The Body’’, Elle Macpherson, australijski je supermodel koja je kroz decenije oblikovala karijeru baziranu na svojoj prirodnoj lepoti i atletskoj figuri.

Uvek beskrajno šarmantna, zanosna, i fit, iako se proslavila kao lice sa naslovnica, reklama i modnih kampanja, Elle je sada, u šestoj deceniji života, na čelu wellness kompanije WelleCo. Veoma je povećena zdravlju i širenju svesti o menopauzi (temi koja je i dalje tabu) kako bi pomogla ženama da se nose sa ovom izazovnom fazom života.

Od supermodela do wellness pionirke

Elle je svoju uspešnu inetrnacionalnu karijeru modela započela sa 18 godina, kada se preselila u Njujork i zakoračila u svet mode. Brzo je stekla status ikone, ali je to bio tek početak njenog puta. Iza savršene spoljašnjosti, krije se žena koja je odlučila da ne robuje očekivanjima društva. Kada se suočila sa dijagnozom raka dojke, rešila je da ne prati konvencionalni medicinski put, i odabirala holistički pristup lečenju, u svakom momentu osluškujući svoje telo, i verujući u snagu prirode i intuicije.

Filozofija WelleCo: autentičnost u svemu

Inspirisana sopstvenim borbama, Elle je 2014. osnovala WelleCo, kompaniju posvećenu stvaranju suplemenata koji promovišu zdravlje i dobrobit kroz postizanje telesnog balansa. Filozofija brenda zasniva se na jednostavnoj, ali moćnoj poruci: Uz wellness, sve je moguće. WelleCo nudi proizvode poput The Super Elixir bio-live greens, koji kombinuje najbolje od prirode za jačanje energije, poboljšanje zdravlja i celokupne vitalnosti. Ona veruje da briga o sebi nije luksuz, već potreba, i da put zdravlja započinje iznutra. 

Vodič kroz menopauzu

Menopauza je često neprijatna tema, možda čak i nedovoljno predstavljena u medijima, ali je Elle rešila da promeni narativ. Kroz sopstvena iskustva, otvoreno govoreći o fizičkim i emocionalnim promenama koje donosi ovaj izazovan period za svaku ženu, puno je doprinela podizanju svesti o ovako važnoj temi. Dnevna rutina koje se pridržava uključuje balansiranu ishranu, redovno vežbanje, meditaciju, kao i svakodnevnu upotrebu WelleCo suplemenata. Naglašava važnost slušanja tela i prilagođavanja individualnim potrebama, čime osnažuje žene da prihvate ovu fazu života sa više samopouzdanja, a manje straha. Ističe da voli da ujutru ide na plivanje, šetnju, vožnju biciklom, ili jogu, u zavisnosti od raspoloženja. Trenira dnevno 45 minuta, dok u spavanju provodi 7 sati svakog dana. Kako se Elle hrani? Prvenstveno, njena je dijeta uglavnom plant-based, pije 2 l vode dnevno, kravlje mleko je zamenila bademovim, a preferira da ne unosi više od šoljice kafe dnevno. Veštački zaslađivači su u njenoj ishrani veliko ne.   

Elle na ličnom primeru pokazuje kako se život može živeti punim plućima, dok nesebično deli svoje savete bez zadrške. Ona uči žene kako da prepoznaju svoje potrebe, i da ne slede slepo društvene norme, već grade rutinu koja će im pružiti spokoj. Sa Elle, menopauza prestaje da bude nešto što se može doživeti kao gubitak, i postaje novo poglavlje ličnog razvoja i samospoznaje.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI