Sve samo ne običan brend – Cult Gaia svojom autentičnošću osvaja moderno doba

Tekst: Milena Veselinović

Brend Cult Gaia osnovala je pre više od 10 godina Jasmin Larian, sa jasnom vizijom da stvori aksesoare nalik umetničkim delima koja će se nositi ponosno, i izazivati divljenje gde god da se pojave.

Od skromnih početaka, do globalne prepoznatljivosti i činjenice da njen dizajn danas nose poznate A-list celebrities kao što su Jessica Alba, Beyonce, Meghan Markle, Millie Bobby Brown, Chrissy Teigen, ovaj brend je prevalio dug i inspirativan put.

Kako je Cult Gaia promenio igru savremene mode, plasiravši nove trendove u kojima se više nego ikada ceni autentičnost i It faktor?

Početak na koji je Jasmin ponosna

Ona, pre svega, nije novajlija u svetu dizajna. Sa majkom skulptorkom i nekadašnjom modnom dizajnerkom, kao i ocem koji je vodio kompaniju za igračke koja je pravila Bratz lutke, Jasmin je od detinjstva bila okružena umetnošću i kreativom. Inspiraciju je pronalazila u vintage tkaninama koje je skupljala sa majkom, sanjajući kako će ih jednog dana pretvoriti u svoju modnu liniju. Prvi koraci koje je načinila u svetu mode bile su cvetne krune koje su brzo postale hit među prijateljicama. Veliki uspeh koji je brend Cult Gaia zabeležio je bila Ark torba, koja je za kratko vreme postala viralna i svako ju je želeo za sebe. Društvenim mrežama odjeknula je kao bomba, a svi su se zainteresovali za geometrijsku pletenu tašnu, neobičnog oblika koji podseća na korpu, ali i polumesec. Iako je prvo lansirana 2016. trebalo joj je dve godine da stekne popularnost i priznanje koje zaslužuje. Izrađena od bambusa, a kasnije reinterpretirana u akrilu, Ark model je postala sinonim za brend, privlačeći pažnju kako modnih kritičara, tako i influenserki.

Rast brenda i novi horizonti 

Nakon što su doživeli globalnu ekspanziju sa Ark torbom, Cult Gaia se nije tu zaustavio, već je na krilima uspeha poleteo ka novim visinama. Brend je proširio svoju ponudu na obuću, odeću, nakit, kupaće kostime, ali i sunčane naočare. Cela letnja kolekcija je dostupna na linku ovde, i sadrži divne, nosive komade poput papuča, Kailani haljine, mrežastog Taija i heklanog Darlena topa, mnoštvo torbi od rafije i trske, očaravajuću Aniya geometrijsku haljinu, i vibrantno zeleni Lissett model sa puff rukavima. Zaista ne znamo koji bismo komad pre izdvojili!

Jasmin ideje za nove kolekcije pronalazi u prirodi, arhitekturi, ženskom telu i umetnosti. Njen cilj je da kreira unikatne, vanvremenske komade koji će imati poseban karakter, a mi mislimo da joj to odlično polazi za rukom. Sve ono što godinama radi prepoznato je i cenjeno širom sveta, a Cult Gaia prerasta okvire modnog brenda, i izdiže se na nivo zajednice žena koje se osećaju osnaženo i lepo u svakom njenom komadu. 

Foto: Instagram @cultgaia, Promo

POVEZANE VESTI