11:11 u degustacionoj avanturi – Dobrodošli u Birds, šarmantni bistro koji je osvojio Beograd

Tekst: Milena Veselinović

Nedaleko od zelenog Kalemegdana, jednog od najpopularnijih parkova u Beogradu, u prepoznatljivoj urbanoj ulici Strahinjića Bana, na broju 1 smeštena je romantična umetnička priča sa gastronomskim doživljajem koji čeka da ga iskusite svim čulima. Srdačno vas dočekuje Birds, mesto koje se našlo i na našoj listi restorana za narednu degustacionu avanturu.

Oaza ukusa i stila

U blizini gradske gužve, u Instagramičnoj idili Strahinjića Bana, skriva se poseban kutak koji će zadovoljiti vašu radoznalost. Ako ste u potrazi za mestom koje odiše autentičnošću, stilom i izvanrednom kuhinjom, Birds je pravo mesto za vas.

Mural od kojeg zastaje dah

Ovaj relativno skoro otvoreni restoran predstavlja pravu oazu namenjenu hedonistima i svima koji žele da odmore i uživaju u drugačijoj atmosferi. Njegov ambijent je kombinacija moderne elegancije i drvenih, toplih, prirodnih elemenata koji stvaraju magično i opuštajuće okruženje. Dizajn enterijera potpisuje tim Freya Architects koji stoji i iza koncepta Stories, bara Proces, kao i TT Eatery. Ne možemo a da ne spomenemo i spektakularan mural sa motivom ptica urađen u stilu ilustracija francuskih magazina 20-ih godina prošlog veka, koji se savršeno uklapa u ime restorana i doprinosi njegovom jedinstvenom šarmu. Polukružna sala sa otvorenom kuhinjom, ugodno dvorište sa atraktivnim muralom i specifičan meni sa kombinacijom lokalnih ukusa i internacionalne kuhinje, čine ovo mesto jednim od najpopularnijih među korisnicima društvenih mreža.

When in Birds…

Kada govorimo o meniju, Birds nudi širok spektar izbora koji će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane. Posebno se ističu začinjene bruskete sa smokvama, gorgonzolom i pršutom (550 dinara), kao i kremasti humus sa cveklom i naćosima (490 dinara). Za one koji vole da eksperimentišu, tu su i inovativni predlozi kao što su Hash Browns sa krem sirom i lososom (990 dinara), ili varijanta sa pečurkama (990 dinara). Ljubitelji neobičnih zalogaja voleće poke činiju sa piletinom i mangom (950 dinara), ali i klasičniji balkan style hot dog (890 dinara) i njoke sa lososom (990 dinara). Od slatkih ukusa izdvajamo štapić vafle sa kondenzovanim mlekom (450 dinara), kolač sa medom (550 dinara) i kartoshka tortu (450 dinara). Svaki zalogaj u Birds restoranu je prava senzacija za nepce.

Budući da je ovaj bistro popularan zbog svoje izvanredne usluge i nesvakidašnjeg kreativnog menija, posećenost je velika pa preporučujemo da pre odlaska rezervišete svoj sto. Radno vreme je svakog dana od 12h do 23h.

Birds je mesto gde se susreću različiti svetovi, a internacionalna atmosfera spaja se sa lokalnom tradicijom stvarajući jedinstvenu simbiozu. Ovde ćete se osećati kao kod kuće, bez obzira da li ste lokalac ili turista u Beogradu. Kada svemu dodate vrhunsku vinsku kartu i izbor signature koktela, jasno je da Birds nudi kompletno iskustvo – neprikosnovene ukuse i nezaboravne trenutke.

Instagram

@birds.beograd

Foto: Instagram Birds

POVEZANE VESTI