Zbogom botoksu, efekti novog preparata na licu traju dvostruko duže

Tekst: Milena Veselinović

Da, i to se desilo! Dočekali smo da se botoksu uzdrmao tron. Da li je ovo next big thing kada se o filerima i antiejdžing nezi radi?

Nedavno su tržište preplavili utisci pacijentkinja nakon podvrgavanja novom tretmanu koji za razliku od popularnog botoksa traju znatno duže. Nova injekcija sadrži FDA odobreni neuromodulator Daxxify, koji tretira mimične bore i nasuprot dosadašnjoj konkurenciji, potpuno menja igru koju poznajemo.

Kao botoks ali bolje

Daxxify je neurotoksin na bazi peptida, koji nalik botoksu blokira komunikaciju između nerava i mišića čime uspavljuje mišićnu reakciju. Oni nisu u mogućnosti da se grče i automatski je koža zaglađenija, a produbljivanje bora i formiranje linija zaustavljeno. Popularnost botoksa dovela je do njegovog univerzalnog korišćenja na problemima bora na čelu, između nosa i na krajevima očiju. Glavna razlika u odnosu na Botox je u tome što istraživanja pokazuju da Daxxify daje dugotrajnije rezultate. Botox će u koži trajati od tri do šest meseci, ali Daxxify ima potencijal da traje šest do devet meseci, što je impresivno otkriće.

U čemu je razlika?

Osim u trajanju rezultata, ključna razlika je u tome što u injekcijama Daxxify ne postoji humani serum albumin, protein koji je inače prisutan u ljudskoj krvi, dok ga u botoksu ima. Ovaj protein zamenjen je naprednom tehnologijom razmene peptida koja transportuje aktivni sastojak do nervnih ćelija, kaže dermatološkinja dr Garshick.

Šta je onda bolje, daxxify ili botoks?

Sve je stvar vaših ličnih preferencija. Jody Comstock, dermatolog u Skin Spectrum Dermatology centru, ističe kako pacijentkinje oduševljeno prihvataju Daxxify kao alternativu botoksu, upravo zbog dugotrajnijih razultata, bez obzira na višu cenu tretmana. Ukoliko ste ljubitelji botoksa, verujemo da je sasvim Ok zadržati se na na njemu, no ukoliko želite dugotrajnije rezultate, Daxxify može biti bolji izbor.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI