Zaboravite ranije tehnike – otkrivamo vam kako da primenite V konturisanje o kojem bruji TikTok

Tekst: Milena Veselinović

Konturisanje u šminkanju je umetnost koja transformiše i ističe vaše crte lica, dajući im dubinu i atraktivnu dimenziju.

Ova tehnika je postala izuzetno popularna zahvaljujući poznatim ličnostima i beauty influenserima, iako je šminkeri koriste već decenijama. Međutim, sa pojavom društvenih mreža i poznatih ličnosti poput Kim K, Beyonce, Kylie Jenner, konturisanje je postalo pravi hit a viralni trendovi se smenjuju naizmenično, sve u cilju postizanja glamuroznog izgleda i tako željenog lifting efekta.

Igra senki na koži

U srži konturisanja je igra svetlosti i senke. Posmatrajte svoju kožu kao platno koje ćete oslikati, tačnije osenčiti. Koriste se tamniji i svetliji tonovi kako bi se istakli određeni delovi lica i stvorila zavodljiva igra kontrasta. Današnje tržište poznaje raznovrsne proizvode za konturisanje uključujući kreme, olovke i stikove, koji se selektuju prema tipu kože i željenom efektu. Obratite pažnju na hladnije tonove umesto narandžastih koji neće postići traženi efekat, i nemojte se obeshrabriti ako pri prvom nanošenju ne ispadne sve onako kako ste zamislili. Težite tome da proizvode što bolje izblendate jer oštri prelazi ne bi trebalo da se primećuju.

Sve što bi trebalo da znate o V-konturisanju

U svega dva poteza, podići ćete tonus vašeg lica i postići fresh model look. Umesto ranijeg iscrtavanja broja 3 počev od čela ka liniji brade, sada primenite jednostavan trik. Postavite prst sa donje strane jagodične kosti, i tik iznad nje isrctajte tanju liniju ka kosi, vodeći računa da niži kraj ne pređe spoljašnji ugao oka. Zatim u toj najnižoj tački povucite liniju ka gore, praktično formirajući slovo V, baš kao na primeru ovde. Potom izblendajte četkom sve prelaze nežnim pokretima na gore, kako biste stopili kontur sa puderom. Razliku ćete primetiti odmah, a sigurni smo da će vam se dopasti. Ne zaboravite, practice makes perfect! 

@melisekrem How to contour for a lift ✨ ib: @Erica Taylor Products used: @nyxcosmetics_uk wonder stick (universal light) #contour #contourtutorial #contouringhacks #contourhacks #cheekbones #dosanddonts ♬ original sound - tate mcrae

V-contouring omogućava svakome da postigne sofisticirani izgled bez obzira na veštine u šminkanju. Ovaj viralni trend nije namenjen samo onima sa iskustvom, već sa pravim alatima i uvežbanom tehnikom, svako može naučiti kako da na najbolji način istakne svoje crte lica. Prepustite se igri senki i kontrasta i uživajte u njoj!

Foto: Promo

POVEZANE VESTI