Za besprekoran ten poput Else Hosk potrebno vam je svega par proizvoda – otkrivamo koja

Tekst: Milena Veselinović

Od inspirativnog look-a na crvenom tepihu do savršeno pozicioniranog korektora koji pruža lifting efekat, ona nas uči kako da šminku koristimo kao alat za izražavanje sopstvene individualnosti i stila.

Elsa Hosk, švedski supermodel poznata po svojoj besprekornoj lepoti, vodi nas kroz beskrajno kreativne i upečatljive beauty trendove, otkrivajući svoj postupak šminkanja koji obećava savršen izgled. Njena interesantna rutina za neodoljiv makeup se sastoji od nekoliko ključnih tehnika koje možete lako primeniti još danas. Saznajte kako!

Korektor na ključna mesta

Korektor u nijansi svetlijoj od pudera, sa sitnim iluminativnim česticama, doprineće da lice deluje više u fokusu i podignutije. Elsa ga nanosi celom dužinom ispod očiju počev od unutrašnjih ka spoljašnjim uglovima i to u pravcu na gore. Takođe, korektor stavlja kod nosa, duž donje ivice usana i prateći liniju vilične kosti, dodajući volumen crtama lica i naglašavajući jagodice. Sve to blenda nakvašenim sunđerom koristeći kratke odsečne pokrete.

Tople konture kao zamena za bronzer

Umesto bronzera kojim bi senčila svoj ten, Elsa je odabrala toplo toniranu kremastu konturu kako bi kreirala senke i postigla efekat blago osunčane kože. Kontur se nanosi ispod jagodičnih kostiju i ispod vilične kosti. Ključ je u temeljnom blendanju proizvoda. Kao final touch za ovaj korak, ona nanosi tamniji pigment ispod vrha nosa.

Karmin umesto rumenila? Da! 

Elsa Hosk zna kako da izvuče maksimum iz svog crvenog karmina, a za ovu priliku ga je iskoristila dodatno kao rumenilo. Nakon što ga nanese na usne, blago tapka proizvod na vrhove jagodica kao i mostu nosa, pažljivo blendajući boju i izbegavajući strane nosa. Ova opcija kombinovanja ruža za usne i obraze je perfektan način da postignete idealnu ravnotežu boja na licu, jer se nijanse odlično uklapaju u celokupan makeup.

Završetak rutine laganim slojem toniranog zaštitnog faktora

Privodeći kraju svoju makeup rutinu, za ovu priliku Elsa je odabrala laganu toniranu podlogu sa zaštitnim faktorom, nanoseći je vlažnim beauty blenderom. Ovo pomaže u kontrolisanju završnog izgleda i minimizira količinu korišćene podloge, pružajući savršen balans između prirodnog tona kože i besprekornog finiša.

Spisak korišćenih proizvoda:


Jednostavni a posve efektni koraci za brz i glamurozan makeup otkrivaju nove mogućnosti i još jednom potvrđuju da su najbolja rešenja zapravo izuzetno lako dostižna.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI