Vreme je za promenu rutine – Kako do negovane kose u predstojećoj zimskoj sezoni

Tekst: Milena Veselinović

Razumemo ako niste ljubitelji zime koja ume da bude nemilosrdna prema vašoj frizuri, ali uz pravi izbor proizvoda koji će je učiniti uvek stilizovanom i sjajnom, možda i zavolite sezonu pred nama.

Čim temperatura padne ispod 10 stepeni, vreme je da zarotirate arsenal hair care proizvoda. Zima donosi svoje izazove, ali i priliku da kroz prilagođenu negu otkrijete nove dimenzije lepote. Ovo je vreme kada svaki pramen zaslužuje posebnu pažnju, a mi imamo savete kako da hladnoća ne bude vaš neprijatelj.

Hidratacija je ključ

Hladan zimski vazduh može biti surov prema kosi, izvlačeći iz nje dragocenu vlagu. Koristite šampone i regeneratore obogaćene hranljivim uljima kako biste očuvali vlažnost dlake i sprečili njeno pucanje. Maske će postati vaši najbolji saveznici – birajte one s arganovim ili kokosovim uljem za dodatnu hidrataciju i sjaj. Redken All Soft šampon sadrži sojine proteine, arginin i ulje argana koji će očistiti vlasište ali i nahraniti dlaku. Nakon pranja, za dodatni sjaj koristite Kerastase Chroma Absolue High Shine Gloss tretman sa mlečnom kiselinom i centelom. Stručnjaci često preporučuju da se u vašoj rutini obavezno nađe i jedan leave-in proizvod, poput Gisou Honey Infused Conditioner.

Don’t forget the oils

Jedan od esencijalnih proizvoda za negu tokom zime (a i cele godine) je ulje sa višestrukim koristima. Kako se usled temperaturnih oscilacija, kosa često dovodi u stanje dehidriranosti, odličan način da joj pružite dodatnu pažnju je dodavanjem ulja u vašu svakodnevnu rutinu. Pored toga što zadržavaju vlagu, ona mogu štititi od toplote, sprečavati elektricitet i ubrzati stilizovanje. Kultno Redken Soft Argan-6 ulje je naš izbor tokom cele godine.

Zaštitite vlas od temperaturnog šoka

Izlaganje ekstremnim temperaturama, od hladnoće napolju do toplote u zagrejanim prostorijama, može oslabiti strukturu dlake. Izbegavajte prečesto korišćenje fenova i pegli pri visokim temperaturama. Kad god je to moguće, pustite kosu da se prirodno osuši. Nosite šešir ili kapu kako biste je zaštitili od direktne hladnoće, vetra i snega. Ali, pripazite! Pogrešan materijal može izazvati elektricitet koji uzrokuje pucanje vlasi. Odaberite kapu od prirodnih materijala poput pamuka ili svile.

Ako tokom zimskih meseci želite da sačuvate svoju sveže isfeniranu kosu, ili usled vlage u vazduhu imate problema sa neposlušnim pramenovima koji se kovrdžaju i gube formu, preparat Color Wow Dream Coat Supernatural Spray Anti-Frizz može utrčati u igru kao spas. Ovaj proizvod učiniće je skoro vodootpornom, a pritom će ona zadržati oblik, gipkost i sjaj.

Setite se da rezervišete termin za šišanje. Zima je idealno vreme za redovno skraćivanje ispucalih i oštećenih krajeva, a možda i kompletnu promenu frizure, zašto da ne? Šišanjem ćete je učiniti zdravijom i lepšom, dodatno je osvežiti i dati joj željenu formu koja se vremenom izgubi.  Pravo je vreme da uživate u svim dražima zimskih transformacija.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI