Vikendarenje – Od dorćolskog shopping raja, do interesantnih bazara i splava na Tari

Tekst: Jelena Milovanović

SHOPPING Studio Portfolio

Knjeginje Ljubice 17, Beograd

Otkrijte novi shopping raj na Dorćolu. Bilo da tražite najbolje modne brendove na sceni, gramofonske ploče, aksesoare, knjige ili moderna umetnička dela ovaj šarmantni koncept store je prava destinacija za vas. Doživite urbani duh Beograda u enterijeru koji će vas očarati i koji svedoči da najbolje shopping destinacije nisu rezervisane samo za velike svetske metropole.

BAZAR SILOSI BEOGRAD

Dunavski kej 46, Beograd

Iskoristite lepo vreme da uživate u aktivnostima koje su za vas pripremili silosi 18.05. i 19.05. Bazar predstavlja svojevrsnu tradiciju u kojoj Beograđani uživaju, bilo da kupuju parfeme, aksesoare, meleme, nakit, ili jednostavno uživaju u gastronomskoj ponudi. Vreme je da se okupimo i uživamo u proleću.

KLOPA PRETOP BREAD & SCHWEIN &CHAMPAGNE

Zemunska pijaca Masarikov trg 17

Želite da jedete baš dobro? Prekršite dijetu? Pritom se prepustite čarima inovativnog tradicionalnog kulinarstva?! Od srca preporučujemo Pretop koji vikendom radi do 17h. Ova “svinjarija” je jedno od onih mesta koje našoj tradicionalnoj kuhinji daju počasno mesto koje joj pripada- na pijedestalu uz šampanjac. Bilo da ste ljubitelj bureka, pečenja, pijedine, burgera i mladog luka ovo mesto vas neće ostaviti ravnodušnim.

GETAWAY SPLAV TARA

Jezero Perucac, Bajina Bašta

Tražite mesto na kome ćete uživati sa društvom daleko od gradske vreve? Preporučujemo splav Taru na jezeru Prućac. Priroda koja oduzima dah i šarmantni splav su podjednako primamljivi za avanturiste, kao i za one koji žele da se osame i uživaju u mirnom vikendu. Zamislite da se budite na jednom od najlepših jezera, vozite kanu, sunčatese, čitate omiljenu knjigu okruženi šumom i bistrom vodom…

PROVOD Ben Akiba DJ Calkins

Braće Krsmanović 6, Beograd

Ljubitelji dobrog provoda i kvalitetnog zvuka treba da zabeleže u svoje kalendare subotu veče u klubu Ben Akiba, gde će jedan od najboljih DJ-eva iz regiona puštati muziku. Ovaj Sarajlija je već nadaleko poznat po svom pre svega emotivnom, dubokom i kreativnom muzičkom izrazu, a mi jedva čekamo da vidimo šta nam za subotu sprema DJ Calkins.

Foto: Arhiva

POVEZANE VESTI