Viđeno na Oskarima – Broš kao neizostavni aksesoar za muškarce

Tekst: Eleven eleven

Kada pomislite na crveni tepih Oskara, asocijacija su vam glamur, stil, raskoš i neizbežna modna iznenađenja.

Ove godine, dok su sve zvezde bile fokusirane na povratak starom holivudskom sjaju, muškarci su na dodelu nagrada doneli novu dimenziju elegancije – broševe koji su zasenili sve klasične aksesoare.

Ovaj trend nije samo vrsta prolazne comeback priče koja je svojih 5 minuta slave doživela na dodeli nagrada, već i svedočanstvo o tome kako muškarci danas koriste modu kao platformu da izraze svoju sofisticiranost i individualnost. Istini za volju, sve celebrity ličnosti za ovako svečane događaje sarađuju sa timom stilista koji im sve skladno upakuju, ali ništa to ne bi imalo smisla bez harizme onog ko stajling nosi.

Umetnost detalja na reverima

Na odabiru broševa se ove godine definitivno nije štedelo. Zvezde poput Oskarovaca Cilliana Murphyja, Robert Downeyja Jr, Teo Yoou, pretvorili su svoja klasična odela u umetnička dela sa neočekivanim obrtom u vidu pažljivo odabranih broševa.

Cillian Murphy, dobitnik Oskara za najboljeg glumca u kontroverznom filmu ’’Oppenheimer’’, nosio je zlatni okrugli broš dizajniran od strane kuće Sauvereign. Ovaj komad nakita dodao je suptilan pečat njegovom Versace smokingu, dokazujući da broš itekako može biti više od ukrasa na garderobi. Glumac Teo Yoo, zvezda filma ’’Past lives’’ je za svoje Louis Vuitton odelo odabrao Cartier u obliku kornjače, ukrašen smaragdima. Robert Downey Jr. za svoje pojavljivanje u Saint Laurent outfitu na crvenom tepihu opredelio se za klasičan stil i minimalistički broš sa crnim cvetom. Poznati glumac iz čuvene serije ’’The Office’’, John Krasinski je svoje belo Brioni odelo začinio brošem u obliku zvezde sa ljubičastim dragim kamenom, dok je Matthew McConaughey za svoj braon Versace tuxedo izabrao broš u obliku mašne sa crvenim i žutim kristalima u središtu, brenda Cindy Chao. Spisak se ovde ne završava, broševe su poneli i Enzo Vogrinic koji je na Loewe reveru nosio čitavu planinu Anda, Ncuti Gatwa poneo je Tiffany & Co. broš sa 18-karatnim zlatom, a Tatanaka Means je uneo pometnju svojom autentičnom frizurom i tirkiznim aksesoarom na odelu. Nasuprot njima, Simu Liu iskoristio je broš umesto dugmeta, da prikupi svoj Fendi sako.

Simbolizam i stil

Osim što su bili neizostavni modni dodaci, broševi su na Oskaru 2024. bili i način izražavanja ličnog stava i emocija. Colma Domingo je svoj broš pričvrstio na leptir-mašnu, u čast velikog dizajnera Karl Lagerfelda.

Možda su nekada bili deo ženskih outfita, ali ovogodišnja Oskar svečanost dokazala je da su prošla vremena kada su muškarci izbegavali ovakve modne dodatke. Danas su broševi ponosni simbol elegancije i sofisticiranosti na crvenom tepihu, dokaz hrabrosti i želje da se bude svoj.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI