Victoria Beckham postavlja modne standarde na viši nivo sa SS24 kolekcijom

Tekst: Ivona Lekan

Da je jedna od najpriznatijih dizajnera današnjice, Victoria Beckham dokazala je impresivnom kolekcijom inspirisanom baletom i vintage predmetima, ali i zanimljivim prvim redom na reviji u kome su sedeli Eva Longoria, Anna Wintour i Kim Kardashian.

U glamuroznom prostoru iz 18. veka koje krase veliki kristalni lusteri i ujedno kući u kojoj je nekada živeo Karl Lagerfeld, britanska dizajnerka je u okviru Nedelje mode u Parizu predstavila svoju kolekciju za proleće/leto 2024.

Balet, britansko selo i vintage predmeti

Moglo bi se reći da je ova Victoria Beckham kolekcija lična, jer je dizajnerka potražila inspiraciju upravo u stvarima koje je personalno ispunjavaju i u kojima uživa. Balet i ples su svakako jedne od njenih najvećih ljubavi. U svet baleta ušla je sa svega tri godine, a kasnije postala poznata kao Spice Girls devojka.

Upravo odeća koju je nosila kao student plesa – grejači za noge, oversized pletenina sa dekolteom koji otkriva ramena, pa čak i mrežice za kosu, poslužile su joj kao inspiracija komadima kojima je dala šik glam. Fluidne jersey sive haljine talasale su se preko kukova kako bi dočarale eleganciju plesača bez napora u studiju za probe, a nežni plavi i zeleni komadi večernje odeće preuzeli su boje iz pastela čuvenih studija Edgar Degasa o plesačima.

Tutu je postala inspiracija za koktel haljinu od tankog mint tila, dok su starinski stolnjaci i salvete koje je sa bakom i dekom razgledala u antikvarnicama inspirisali pamučne, lagane i lepršave haljine sa zaobljenim ivicima i delikatno ukrašenim izrezima.

U kolekciji se osećao i britanski seoski duh koji je dizajnerki blizak zbog čestih boravaka u porodičnoj vikendicu u Oxfordshire-u, a cela kolekcija je bila oličje svih ovih elemenata kojima je Victoria kroz fine materijale i šik detalje dala jednu potpuno novu dimenziju.

Slavni i ekstravagantni prvi red

Pored impresivne kolekcije koja je odisala elegantnim i sofisticiranim komadima u neutralnim i pastelnim nijansama i delikatnim detaljima, pažnju je privukao i veliki broj poznatih zvanica koje su podržale Victoriu na njenoj trećoj do sada reviji na Nedelji mode u Parizu. Pored muža i dece, iz prvog reda ju je podržala najbolja prijateljica Eva Longoria.

Reviju su pratile i Kim Kardashian, Kris Jenner i njen dečko Corey Gamble koji su, između ostalog, došli da podrže Kendall Jenner koja je zatvorila reviju. Anna Wintour je takođe bila jedna od zapaženih gostiju, kao i Pamela Anderson, Olivia Palermo, Lisa Rinna, Justine Skye i Shanina Shaik.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI