Već 22 godine: Inluenserke obožavaju ove Hermes papuče

Tekst: Maja Bunčić

Letnja obuća koja poprima status kultnog aksesoara.

Kada su u pitanju osnovni komadi garderobe, objektivno samo nekoliko njih stvarno ispunjava kriterijume. To su svakako bela košulja, crna sako jakna i par tamnoplavih ravno krojenih farmerki.

Međutim, kada govorimo o obući stvari mogu biti znatno više subjektivne. Dok neki tvrde da je klasična crna salonka neophodna, drugi smatraju da su to military čizme. Naime, obuću i generalno aksesoare, mahom je teže izabrati jer su upravo to komadi koje dodajete beloj košulji ili maloj crnoj haljini, ne  biste li iskazali lični stil. Ipak, ispostavlja se da postoji par obuće i to papuča, koje zaista predstavljaju osnovu garderobera. Neki bi čak ovu obuću nazvali i kultnom.

U pitanju su i ove sezone omiljene: Hermès Oran papuče.

Oran model papuča 1997. godine dizajnirao je Pierre Hardy. Ovaj francuski dizajner luksuzne obuće, uspeo je vrlo jednostavnim dizajnom – kaišom u obliku prepoznatljivog slova „H“ jasno da referira na ime modne kuće.

Vrlo elegantan omaž i generalno način brendiranja obuće, ali daleko od pretencioznog, zapravo Hardy na ovaj način pozdravlja suptilni luksuz. I baš to je ono što Oran papuče čini idealnim za stilizovanje uz gotovo sve u vašem ormaru.

Još bolje je što dolaze u klasičnim bojama, od uvek popularne bež do bele i crne, koje su naravno i najprodavanije, do pastelnih i jarkih boja. Mada čak i najjeftinije verzije koštaju najmanje oko 600 evra, ali zasigurno traju godinama.

Modne influenserke Emili Sindlev, Emma Hill, te Lorna Humphrey poznata kao Symphony of Silk, samo su neke od poznatih imena koje Oran papuče prošetaju svakog leta.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI