Unapredite svoju post-workout rutinu uz ova 4 proizvoda

Tekst: Milena Veselinović

Leto je uveliko oko nas, a sa njim i nove navike. Trčanje, teretana, home workout, vežbanje u bilo kom obliku izuzetno je zdravo za nas.

Podsećanja radi, treningom se snižava nivo kortizola i to je ono što telo veoma ceni. Osim udobne opreme i rekvizita za vežbanje, potreban vam je i mali ali odabrani arsenal proizvoda koji će zaštiti kožu i omogućiti da uvek izgledate flawless, pa čak i nakon najnapornijeg seta vežbi.

Osnivač Stacked Skincare brenda, Kerry Benjamin objašnjava da je visok nivo kortizola često povezan sa ubrzanom razgradnjom kolagena, što vodi pojavi bora i preuranjenom starenju. Dobro odrađen trening zasnovan na aerobnim vežbama poboljšaće cirkulaciju, sniziti nivo kortizola, očuvati postojeći kolagen i napuniti vas energijom.

No šta se dešava sa našom kožom dok vežbamo? U porama se može nakupiti dosta nečistoća i znoja koji mogu izazvati akne i upalne procese. Kako to sprečiti?

Tokom treninga lojne žlezde rade punom parom, a ukoliko znoj bude dugo u kontaktu sa našom kožom, može je iritirati i napraviti problem. Ispratite naredne korake za savršeni upgrade vaše rutine.

Očistite pore

Kako volimo da ga nazivamo, ovo je majka svih procesa, i da, govorimo o svetom ritualu umivanja. Neosporno, čišćenje je nešto što će preporoditi kožu. Neka svi problemi i sve nečistoće odu kao vodom odnešene. Koristite gel sa salicilnom kiselinom kako biste dubinski očistili pore. Podrazumeva se da na trening ne odlazite sa šminkom, nepotrebno će vam se nakupljati u porama i stvarati osećaj težine na licu.

Tonirajte

Glavna ideja tokom čišćenja nakon treninga jeste da umirite lice, uklonite tragove čistača i ne iritirate već izmorenu reaktivnu kožu. Tonik na bazi AHA kiselina delovaće preventivno protiv nastanka bubuljica i eliminsaće bakterije sa površine.

Serum je vaš prijatelj

Kada završite sa vežbanjem pijte puno vode a ne zaboravite i da je vašem licu potrebna hidratacija. Koristite serume na bazi umirujućeg hijalurona i niacinamida za potpuni efekat osvežavanja, ili ceramide da podstaknete ćelijsku regeneraciju koja je nakon treninga preko potrebna.

Ne zaboravite svoje telo

Tuširanje nakon vežbi je must, nemojte ga preskakati! Osim što će vam dati instant olakšanje i subjektivni doživljaj da vam je koža prodisala, dodatno će opustiti mišiće i sprečiti pojavu upala. Izbegavajte pilinge sa grubim česticama i birajte proizvode koji su formulisani sa termalnim vodama i mikrogranulama koje vrše suptilnu eksfolijaciju.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI